Ministrul Apărării, mesaj pentru populație! Cât de protejată este, de fapt, România și cine va fi mobilizat, în caz de război

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut noi declarații despre un subiect care a stârnit controverse în ultima vreme: mobilizarea românilor în caz de război. Acesta a precizat în ce condiții vor fi încorporați tinerii, în cazul în care România va fi implicată în război.

a

Vasile Dîncu: Fără pregătire militară nu te poate mobiliza nimeni

Ministrul Apărării Naționale a precizat că în niciun caz nu vor fi mobilizați tinerii care nu au făcut stagiul militar. Vasile Dîncu a anunțat că este în pregătire un pachet de legi care va fi discutat în Parlament. Oficialul a precizat că NATO se pregătește pentru apropierea Rusiei de graniță, dar că România nu se va implica în război.

Nu este cazul, pentru că nici nu poți să încorporezi (…). Nu pot să mobilizez tinerii care nu au făcut stagiul militar. Fără pregătire militară nu te poate mobiliza nimeni (…) Sigur, poți să fii mobilizat la locul de muncă, într-o zonă din asta civilă într-o perioadă ca asta, pentru că sunt legi. Asta doar în cazul în care este război. Faptul că se apropie Rusia de graniță, ne pregătim, NATO se pregătește pentru asta, dar noi nu vom trece, a declarat Ministrul Apărării.

Ministrul Apărării Naționale, mesaj pentru populație

Din nou, Ministrul Apărării Naționale a transmis un mesaj menit să liniștească românii care se tem că războiul din Ucraina va ajunge la noi. În acest context, Vasile Dîncu a transmis că populația poate să stea liniștită, pentru că România este apărată de către NATO.

Noi nu ne apărăm pe teritoriu cu armata noastră și se spunea ca vor dura zile întregi pana vor veni ajutoarele din alta parte. Nu-i asa. NATO este aici, de la crucișatoarele care sunt în Marea Mediterana, portavionul francez Charles de Gaulle este acolo, a mai spus Vasile Dîncu.

Reamintim faptul că președintele țării, Klaus Iohannis, prezent la summit-ul NATO de la Bruxelles, unde s-a discutat despre războiul din Ucraina, a cerut întărirea prezenței aliate în România, la Marea Neagră și pe întreg Flancul Estic. Liderii NATO au decis să trimită 40.000 de militari pe Flancul Estic, mijloace aeriene și navale. Tot în cadrul summit-ului NATO liderii statelor membre au decis înființarea a patru grupuri de luptă multinaționale suplimentare în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com