Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, cel mai așteptat anunț privind încorporarea tinerilor români: „Poți să fii mobilizat într-o zonă civilă”

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a precizat care vor fi condițiile în care vor fi chemați tinerii la încorporare în eventualitatea unui război în care să fie implicată România.

a

„Nu este cazul, pentru că nici nu poți să încorporezi (…). Nu pot să mobilizez tinerii care nu au făcut stagiul militar. Fără pregătire militară nu te poate mobiliza nimeni”, a declarat Vasile Dîncu, menționând că România va avea un pachet de legi care va fi discutat în Parlament și în spațiul public, câteva legi vor fi puse în transparență, inclusiv Cyber Security

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, cel mai așteptat anunț privind încorporarea tinerilor români: „Poți să fii mobilizat într-o zonă civilă”

„Sigur, poți să fii mobilizat la locul de muncă, într-o zonă din asta civilă într-o perioadă ca asta, pentru că sunt legi. Asta doar în cazul în care este război. Faptul că se apropie Rusia de graniță, ne pregătim, NATO se pregătește pentru asta, dar noi nu vom trece. Ați văzut că nici acum nu s-a trecut nici în stare de urgență, pentru că nu era cazul.

Vasile Dîncu a dat asigurări că nu trebuie să existe motive de îngrijorare pentru populație.

Vasile Dîncu: „Populația poate să stea liniștită”

„Populatia poate sa stea linistita. In acest moment avem o armata profesionista. Avem un supliment si vom avea o supliment de pregatire pentru apararea Romaniei, un supliment NATO.

Apoi e tot ansamblul NATO. Noi nu ne aparam pe teritoriu cu armata noastra si se spunea ca vor dura zile intregi pana vor veni ajutoarele din alta parte nu e aici. Nu-i asa. NATO este aici, de la crucisatoarele care sunt in Marea Mediterana, portavionul francez Charles de Gaulle este acolo”, a mai spus Vasile Dîncu.

Totodată, Ministrul Apărării a ținut să mai precizeze că se încearcă o profesionalizare a Armatei Române.

Sursa: https://redactia.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com