AD

ACTUALITATE

Ministrul Educației a făcut anunțul zilei! Credite pentru studenți chiar din această toamnă

todayaprilie 13, 2022

Background
share close
AD
AD

Ministrul Educației a făcut mai multe precizări legate de schimbările dorite în sistemul educațional din țara noastră. Sorin Cîmpeanu a prezentat două programe care presupun credite pentru studenți, cu dobânzi extrem de mici. Ministrul a declarat că există o serie de măsuri care sunt deja în implementare.

Credite cu dobânzi mici, pentru studenți

Guvernul a aprobat două programe de ajutor pentru tinerii care vor să studieze în România. Unul se numește Family și presupune credite de până la 75.000 de lei, iar celălalt se numește Student Invest și include credite de până la 50.000 de lei.

Credite, evident cu dobânzi avantajoase și mai cu seamă fără existența sau necesitatea unor garanții din partea studenților, a precizat ministrul.

Mai multe detalii despre acest subiect a oferit astăzi Ministrul Educației care a spus că Educația din România are nevoie de sprijin mai mult ca oricând.

Am avut la finalul săptămânii trecute o întâlnire cu toți rectorii din România și am avut ca invitat și un reprezentant al băncii comerciale române care, de asemenea, în baza aceluiași program european, dorește să se implice pentru acordarea de credite în beneficiul studenților, a precizat oficialul.

Sorin Cîmpeanu a spus că autoritățile încearcă să facă sistemul operațional chiar din această toamnă, adică începând cu anul universitar 2022-2023. În același timp, Ministrul Educației a anunțat că vor crește cu 58,5% sumele acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.

Creșterea fondului de burse pentru elevii români

În cadrul aceleiași intervenții, Ministrul Educației a precizat că a avut o Rezoluție a Consiliului Național al rectorilor din România prin care se susține creșterea fondului de burse pentru studenții români. Astfel, dacă acum alocația lunară este de 201 RON/ lună pentru un student, în viitor ea ar putea crește la 250 RON/lună.

Autoritățile au în vedere măsuri pentru limitarea abandonului școlar din România. În acest sens, Cîmpeanu a arătat că există deja în implementare programul Național de reducere a abandonului școlar prin care, pentru început, copiii din 1391 de școli vor primi un sprijin substanțial, pentru prima oară un sprijin integrat, pentru a putea participa la școală. Aceasta este ținta asumată de către guvernanți prin Programul Național pentru Redresare și Reziliență.

Sursa: https://fresh24.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com