Ministrul Educației: Clase închise din cauza infectărilor, cine dorește repetarea anului școlar

Ministrul Educației a vorbit despre situația infectărilor cu coronavirus în școlile din România, de la deschiderea lor. Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că rata de infectare în școli s-a înjumătățit în ultima săptămână și tot el a spus că școala nu îmbolnăvește.

a

Câte clase au fost închise din cauza infectărilor

Sorin Cîmpeanu a vorbit la Digi24 despre situația școlilor din România, prin prisma infectărilor cu coronavirus. El a precizat că în perioada 8-15 martie, rata de infectare în instituțiile de învățământ a fost jumătate față de perioada precedentă, adică 1-10 martie.

În total am avut 181 de infectări în perioada 8-15 martie, față de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor și, de asemenea, puțin peste 300 în rândul personalului din învățământ, față de 545 în perioada anterioară, a declarat ministrul Educației.

Oficialul a precizat că în ultima săptămână au fost închise doar 216 clase din totalul de 136.000 câte sunt în România și că școala nu îmbolnăvește. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în școli, rata de infectare cu virusul temut este sub media națională și că beneficiile educației sunt mai mari decât riscurile.

Repetarea anului școlar, o soluție care nu a fost luată în calcul

Ministrul Educației a declarat că nu a luat în calcul repetarea anului școlar pentru elevi, soluție pe care Berlinul, de exemplu, a aplicat-o. Cîmpeanu spune că este o soluție la îndemâna oricui, dar care are consecințe pe termen lung, cum ar fi suprapopularea claselor în anul următor.

Ce părinte își dorește pentru propriul copil să piardă un an din viață? Eu nu cred că sunt mulți. Dacă într-adevăr își doresc, au această opțiune – nu merg la școală, nu promovează, repetă anul, simplu, a declarant Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a atras atenția asupra importanței orelor remediale, celor prin care elevii pot recupera materia pierdută în timpul în care au stat acasă și au făcut ore online.

Berlinul este singurul loc din lume în care s-a luat decizia repetării anului școlar pentru elevii afectați de pandemia de coronavirus.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com