Ministrul Finanțelor: ce se va întâmpla cu taxele din 2022. Este oficial!

Noul ministru al Finanțelor a vorbit despre taxele din România și despre bugetul pentru 2022. Pe fondul discuțiilor legate de posibile noi taxe pentru români, începând cu anul următor, Adrian Câciu a făcut anumite precizări menite să-i liniștească pe români.

a

Ce se va întâmpla cu taxele din 2022

Câciu a dat asigurări că taxele existente în România nu vor fi majorate și nu se pune problema să fie introduse noi taxe. Noul ministru al Finanțelor a precizat că bugetul va fi unul responsabili și echilibrat, iar banii vor fi împărțiți în mod corect.

Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii aşteptate de români, a declarat Câciu.

Ministrul Finanțelor a spus că bugetul va fi echilibrat în sensul în care se dorește stimularea economiei împărțirea corectă a banilor țării pentru binele tuturor românilor. De asemenea, Adrian Câciu a precizat că ușa biroului său este deschisă permanent pentru toți colegii care vor să discute cu el despre necesarul de finanţare pentru proiectele şi politicile fiecărui minister, precum și despre priorităţile din programul de guvernare.

Ce prevede programul de guvernare al coaliției PSD-PNL-UDMR

Printre principalele prevederi ale programului de guvernare al coaliției PSD-PNL-UDMR se numără: creșterea salariului minim brut la valoarea de 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022, mărirea punctului de pensie la 1.586 lei și creșterea indemnizației sociale minime de la 800 lei la 1000 lei, de la 1 ianuarie 2022.

De asemenea, guvernanții și-au propus să susțină pensionarii cu venituri reduse pentru a depăși perioada de iarnă a anului 2022 și să crească contribuția către Pilonul II de pensii cu un punct procentual, de la 3,75% până la 4,75% în 2024.

Vor fi recalculate cele 6 categorii de pensii de serviciu, plecând de la principiul contributivității, cu respectarea jurisprudenței Curții Constituționale.

Guvernanții au în vedere și măsuri privind revizuirea cadrului fiscal, precum și taxarea și fiscalitatea (reducerea graduală a ariei de aplicabilitate a regimului special de taxare pentru microîntreprinderi).

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com