Ministrul Muncii a anunțat recalcularea pensiilor. Ce se va întâmpla cu acestea în plină epidemie de coronavirus

Violeta Alexandru a precizat că pensiile vor fi recalculate în perioadă epidemiei de coronavirus. Ministrul Muncii a declarat că plata pensiilor va avea loc indiferent de situație.

Va continua recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a precizat că recalcularea pensiilor românilor va continua indiferent de situația de criză creată de noul virus coronavirus.

De asemenea, ministrul a anunțat că nu va exista nicio problemă în ceea ce privește plata pensiilor.

Nu am niciun element care să inducă îngrijorare în rândul populaţiei cu privire la plata pensiilor. Sunt bani prevăzuţi în buget pentru plata pensiilor. Urmărim cu stricteţe ca ele să fie livrate în calendarul cunoscut, atât pentru plata în numerar, cât şi pentru plata prin card. La fel şi pentru salarii”, a spus Violeta Alexandru.

Ce se va întâmpla cu pensiile cetățenilor români?

Ministrul Muncii a declarat că s-au luat niște măsuri cu privire la limitarea contactului direct cu pensionarii, pentru protecția lucrătorilor și pentru cei care primesc pensiile.

Mai mult, aceasta a transmis că în urma acestor măsuri, angajatorii se află la birouri pentru a procesarea documentelor depuse de pensionarii.

Am cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să urmărească cu stricteţe.
Există acolo un preşedinte care are ca sarcină să se asigure că nu există întârzieri. Ca atare, neavând aceste informaţii, îmi place să cred că fiecare este la locul lui de muncă şi înţelege că noi, cei cu funcţii publice, trebuie să-i servim pe cei pentru care lucrăm cu aceeaşi seriozitate„,a mai declarat ministrul Muncii.

Prevederi privind șomajul tehnic

Violeta Alexandru a anunțat că a propus echipei Guvernamentale completarea Ordonanței 30/2020, privind actul normativ care se referea la șomajul tehnic, după ce primit mai multe mesaje din firmelor și companiilor.

De asemenea, a declarat că a simplificat procedura de acces la fondurile de șomaj, iar firmele și companiile închise trebuie să întreprindă o cerere însoțită de o declarație simplă care să cuprindă lista cu angajați pentru care s-a dispus măsura întreruperii temporare a activității.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com