Ministrul Muncii, anunț pentru români! Cine va primi suma de 700 de lei în iulie

Guvernanții au stabilit noi măsuri de sprijin social pentru românii cu venituri mici, în special pentru pensionari. În acest context, Ministrul Muncii a anunțat că va face plăți constând în suma de 700 de lei către o parte dintre pensionarii români. Iată care sunt noutățile în ceea ce privește pachetul de măsuri sociale!

a

Cine primește 700 de lei în plus la pensie

Ajutorul financiar de 700 de lei reprezintă una dintre cele mai consistente măsuri din pachetul social pentru românii cu venituri mici. Acest ajutor financiar le va fi oferit pensionarilor care primesc o pensie lunară mai mică de 2000 de lei. Ministrul Muncii a anunțat oficial că această sumă de 700 de lei va fi acordată o singură dată în luna iulie 2022 și se va regăsi în cuponul de pensie. Reamintim faptul că pachetul social “Sprijin pentru România”, este în valoare de 1,1 miliarde euro.

Potrivit datelor oficiale prezentate de către Marius Budăi, cel care ocupă funcția de ministru al Muncii în Guvernul Ciucă, în luna mai 2022 figurat 3.281.202 de pensionari cu venituri mai mici de 2000 de lei.

Menționăm faptul că printre măsurile care se regăsesc în pachetul social adoptat de către guvernanți apare amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă. Totodată Executivul a hotărât acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

Guvernul ia măsuri pentru consolidarea fiscală. Ce înseamnă asta

Programul Sprijin pentru România conține și măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public. Este vorba despre: diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială și suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

De asemenea guvernanții s-au pus de acord în privința creșterii colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

S-a decis nevoia de accelerare a absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Planului Național de Redresare și Reziliență.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com