Ministrul muncii, mesaj optimist pentru pensionari: ”Veniturile lor nu pot fi înghețate zeci de ani”

Ministrul muncii, Marius Budăi, transmite un mesaj optimist pentru pensionari. Acesta este încrezător că va modifica PNRR în avantajul acestora, astfel încât veniturile lor să nu fie înghețate timp de un deceniu.

a
Ministrul muncii mesaj optimist pentru pensionari Veniturile lor nu pot fi inghetate zeci de ani

Ministrul Marius Budăi, încrezător că va modifica PNRR în avantajul pensionarilor. Sursa foto: hepta.ro

Ministrul PSD din Guvernul Ciucă susţine că veniturile pensionarilor nu pot fi înghețate zeci de ani, ”aşa cum scrisese în PNRR fostul ministru de la USR”.

Ministrul Marius Budăi, încrezător că va modifica PNRR în avantajul pensionarilor: ”Veniturile nu pot fi înghețate zeci de ani”

În acest sens, Marius Budăi afirmă că, alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, va lucra pentru a elimina prevederea din PNRR care indică un plafon de doar 9,4% din PIB aplicat pensiilor din România.

”Salut declaraţia noului ministru al Fondurilor Europene (Marcel Boloş), care se alătură demersurilor făcute de mine pentru ajustarea PNRR în sensul eliminării acelui plafon de 9,4% din PIB aplicat pensiilor din România.

Apreciez abordarea rezonabilă a domnului ministru Marcel Boloş, care înţelege că veniturile pensionarilor nu pot fi îngheţate zeci de ani, aşa cum scrisese în PNRR fostul ministru de la USR.

Am convingerea că, de acum înainte, cele două ministere vor avea o bună colaborare în dialogul cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a înlătura această nedreptate făcută pensionarilor din România”, a precizat Budăi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Budăi, discuții cu un comisar european pe tema plafonului pentru pensii din PNRR

Marius Budăi spune că a avut o întâlnire cu Nicolas Schmit, comisarul european responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale.

Ministrul muncii e convins că, în urma acestor demersuri, plafonul de 9,4% din PIB care limitează cheltuielile cu pensiile va fi flexibilizat.

”Am discutat cu domnul comisar un aspect extrem de important aici în sistemul de pensii şi i-am explicat domnului comisar de ce sunt atât de imperativ când solicit flexibilizarea acestui procent de 9,4%.

Aşa va fi pe viitor, acest procent de 9,4% va fi flexibilizat, din mai multe motive. Am fost amândoi de acord că sustenabilitatea sistemului public de pensii este foarte importantă, şi aşa trebuie să fie, şi susţinem acest lucru”, a afirmat Marius Budăi.

Oficialul Guvernului mai afirmă că ”atât timp cât noi avem între 4 şi 5 milioane de cetăţeni români care au fost pregătiţi de România şi care contribuie la PIB-urile altor state din Europa, este un motiv extrem de important să solicităm flexibilizarea şi vom obţine aceasta flexibilizare de la Comisia Europeană”.

Sursa: https://www.fanatik.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com