Ministrul Sănătății ia în considerare amânarea redeschiderii școlilor

Ministrul Sănătății a declarat că redeschiderea școlilor s-ar putea amâna pentru o dată ulterioară, în contextul apariției cazurilor de infectare cu noua tulpină COVID-19.

a

Vlad Voiculescu spune că mutația virusului este una extrem de agresivă, ceea ce justifică teama pentru un nou val de îmbolnăviri.

“Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră.

Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat ministrul, potivit fanatik.ro

În comunicatul emis de minister, se subliniază importanța respectării cu strictețe a măsurilor de protecție și raportarea imediată a simptomelor specifice infectării cu COVID-19.

”Reamintim importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat”.

În ultimele 24 de ore, în București au fost raportate două noi cazuri de infectare cu tulpina de coronavirus britanică.

”Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”. Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt  supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, au anunțat autoritățile.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență  a decis ca mai multe restricții să fie ridicate în Capitală începând cu data de 25 ianuarie, în ciuda recomandării de amânare, emisa de Ministerul Sănătății.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com