Ministrul Sănătății: Suntem pe o pantă descendentă în care încercăm să controlăm pandemia

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că suntem pe o pantă descendentă a pandemiei.

a

”Ministerul Sănătăţii a evaluat şi a elaborat în această perioadă de 2 luni, proceduri pentru a putea gestiona pandemia. Suntem pe o pantă descendentă în care încercăm să controlăm pandemia. Această pandemie nu se termină şi nu se va termina acum. Chiar dacă mergem pe pantă descendentă, vedem, în continuare, un număr de cazuri noi. Dar nu putem lăsa ca într-o pandemie să gestionăm politic criza. Orice aglomeraţie mai mare, că este terasă, restaurant sau un grup mai mare de persoane care se întâlnesc şi stau înseamnă şi o recativare a unor focare”, a spus Tătaru la Europa FM.

Întrebat la ce ritm de confirmare a cazurilor se așteaptă după 15 mai, ministrul Sănătății spune că “ne așteptăm la o creștere, sper să nu fie accentuată, ci una lentă, de la o zi la alta, pe perioadă scurtă”.

“Din experiență, orice pandemie a rămas pe o perioadă de un an jumătate-doi ani, cu elemente de tip epidemic în anotimpurile reci”, a adăugat ministrul.

Joi, la miezul nopții, România ar trebui să iasă din starea de urgență și să între în cea de alertă.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com