Ministrul Sportului, scuze față de Ana Maria Popescu. Novak regretă cele spuse

Multipla campioană la scrimă Ana Maria Popescu este implicată într-un scandal de zile mari cu anumite persoane politice. Mai exact, după ce a refuzat să dea mâna cu ministrul sportului, Eduard Novak, a fost pusă la zid de acesta. Ulterior, acesta și-a cerut scuze public.

a

Ministrul Sportului, scuze pentru Ana Maria Popescu

După ce sportiva a luat argintul la spadă, la Olimpiada de la Tokyo, a ajuns în țară și a refuzat să dea mâna cu ministrul Sportului. Atunci, acesta a făcut mai multe declarații nepotrivite și la fel și Ștefan Caraman, consilierul PNL pe probleme de sport al primăriei Municipiului Tulcea.

Eduard Novak a spus în weekend, după ce a fost refuzat, că sportiva noastră nu ar fi cucerit aurul nici dacă bugetul Federației de Scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, având o atitudine sfidătoare la adresa sportivei.

Uștetior, a revenit asupra declarației făcute în weekend. Astfel, miercuri seară, la TVR 1, ministrul tineretului și sportului a spus că afirmația sa a fost greșit înțeleasă și i-a cerut scuze campioanei. El a explicat că el înțelege perfect eforturile pe care le depune un sportiv și nu poate pune la îndoială munca acestuia. Totuși, continuă să dea vina și pe sportivă, susținând că a reacționat nepotrivit când a refuzat să îi strângă mâna.

“Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege.Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea” a spus Eduard Novak, la TVR 1.

Consilierul care a jignit-o pe Ana Maria Popescu și-a dat demisia

Ministrul nu a fost singurul care a jignit-o pe Ana Maria, ci și Ștefan Caraman, membru PNL şi coordonatorul biroului sport şi cultură al Primăriei Tulcea. El a spus despre Ana Maria Popescu că este țoapă și leneșă, fără a se gândi la urmări.

Ulterior, Ștefan Ilie, primarul orașului Tulcea, a anunțat că agresivul consilier și-a dat demisia în urma derapajului pe care l-a avut.

„În urma comentariului regretabil postat pe pagina personală de Facebook, domnul Ștefan Caraman și-a înaintat demisia din funcția de consilier al primarului pe probleme de cultură și sport”, a scris Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, pe pagina sa de Facebook.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com