Mit și adevăr! OMS demontează miturile despre coronavirus, conform celor mai noi informații din lumea științifică

Oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății au ținut să clarifice, în baza tuturor informațiilor existente până la momentul actual despre coronavirus, ce înseamnă fake news (știri false) și care date sunt verificate și adevărate.
Lumea întreagă are nevoie de aceste informații transmise în mod corect, pentru a se lua cele mai bune decizii în vederea menținerii sănătății și depășirii cu bine a pandemiei. 

Dacă poți să îți ții respirația 10 secunde fără a simți un disconfort NU înseamnă că nu ai luat boala

Avem de a face cu fake news. Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt tuse uscată, oboseală și febră. Unele persoane pot dezvolta forme mai severe ale bolii, cum ar fi pneumonie. Cea mai bună modalitate de a confirma dacă aveți virusul care produce boala COVID-19 este cu un test de laborator. Nu poți confirma infectarea cu Sars-Cov2 cu acest exercițiu de respirație, care chiar te poate pune în pericol.
Consumul de alcool NU vă protejează împotriva COVID-19 și poate fi periculos 

Consumul frecvent sau excesiv de alcool nu protejează împotriva bolii COVID-19 și poate conduce la alte probleme de sănătate.
Virusul COVID-19 poate fi transmis în zone cu climă caldă și umedă

Din dovezile de până acum, virusul COVID-19 poate fi transmis în toate zonele, inclusiv în cele cu o climă caldă și umedă. Indiferent de climă, adoptați măsuri de protecție dacă locuiți sau călătoriți într-o zonă care raportează cazuri COVID-19. Cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva COVID-19 este spălarea frecventă a mâinilor. Făcând acest lucru, eliminați virusurile care pot fi pe mâinile voastre și evitați infecțiile care ar putea apărea atingând apoi ochii, gura și nasul.
Vremea rece și zăpada NU pot ucide noul coronavirus

Nu există niciun motiv să credem că vremea rece poate ucide noul coronavirus sau alte boli. Temperatura normală a corpului uman rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura de afară sau de vreme. Cel mai eficient mod de a vă proteja împotriva noului coronavirus este curățarea frecventă a mâinilor cu soluții pe bază de alcool sau spălarea cu apă și săpun.

a

Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25 de grade NU împiedică răspândirea bolii COVID-19

Te poți infecta cu noul coronavirus indiferent de cât de însorit este afară sau indiferent dacă te expui sau nu la temperaturi ridicate, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Țările cu o climă caldă au raportat cazuri de COVID-19. Pentru a vă proteja, e important să vă spălați pe mâini, să vă luați toate măsurile de igienă și să evitați să vă atingeți ochii, gura și nasul. 
Infectarea cu noul coronavirus NU înseamnă că îl veți avea pe viață. Vă puteți recupera complet după boala COVID-19

Majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus se pot recupera și pot scăpa de virus, așa că știrile care anunță alte posibilități fac parte din categoria fake news. Dacă vă infectați, asigurați-vă că vă tratați simptomele. Dacă aveți tuse, febră și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală. Majoritatea pacienților se recuperează datorită îngrijirii medicale corespunzătoare.


O baie fierbinte NU împiedică boala COVID-19

Dacă faceți o baie fierbinte nu vă protejați de boala COVID-19. Temperatura normală a corpului rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura băii sau a dușului.
Noul coronavirus NU poate fi transmis prin mușcături de țânțar

Până în prezent, nu există informații și dovezi care să sugereze că noul coronavirus ar putea fi transmis de țânțari. Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândește în principal prin picăturile generate atunci când o persoană infectată tușește sau strănută, sau prin picături de salivă sau secreții nazale.
Uscătoarele de mână NU sunt eficiente în uciderea noului coronavirus

Uscătoarele de mâini nu sunt eficiente pentru a ucide virusul Sars-Cov2. Pentru a vă proteja împotriva noului coronavirus, trebuie să vă curățați frecvent mâinile cu o soluție pe bază de alcool sau să le spălați cu apă și săpun. După curățarea mâinilor, e indicat să le uscați bine folosind prosoape de hârtie.
Poate o lampă cu ultraviolete să omoare noul coronavirus?

Nu! În plus, lămpile UV nu trebuie utilizate pentru sterilizarea mâinilor sau a altor zone ale pielii, deoarece radiațiile UV pot provoca iritații ale pielii.
Cât de eficiente sunt scanerele termice pentru depistarea persoanelor infectate

Scanerele termice sunt eficiente în detectarea persoanelor care au febră.Cu toate acestea, nu pot detecta persoane infectate, dar care încă nu dezvoltă simptome. Durează între 2 și 10 zile ca persoanele infectată să dezvolte febră sau alte simptome. În plus, o parte din pacienți nu fac febră pe tot parcursul boli COVID-19.
Dacă mă stropesc cu alcool sau clor ucid virusurile?

Nu. Stropirea cu alcool sau clor pe tot corpul nu va ucide virusurile care au intrat deja în corpul vostru. Stropirea cu astfel de substanțe poate fi dăunătoare pentru haine sau pentru ochi și piele. Atât alcoolul, cât și clorul pot fi utile pentru dezinfectarea suprafețelor, dar trebuie utilizate conform recomandărilor.
Vaccinurile împotriva pneumoniei protejează împotriva noului coronavirus?

Nu. Vaccinurile împotriva pneumoniei, cum ar fi vaccinul pneumococic și vaccinul Haemophilus gripal tip B (Hib) nu oferă protecție împotriva noului coronavirus. Au doar indicațiile deja cunoscute. Virusul este atât de nou și diferit încât are nevoie de propriul său vaccin. 
Picăturile nazale cu soluție salină NU pot preveni infecția cu noul coronavirus

Nu există dovezi că picăturile pentru nas cu soluție salină ar putea proteja oamenii de infecțiile cu noul coronavirus. Nu s-a demonstrat  că folosirea frecventă a picăturilor ar putea preveni infecțiile respiratorii.
Usturoiul NU poate preveni infecția cu noul coronavirus

Usturoiul este un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți antimicrobiene. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă care să arate că și consumul de usturoi a protejat oamenii de noul coronavirus.
Noul coronavirus NU afectează doar persoanele în vârstă

Persoanele de toate vârstele pot fi infectate cu noul coronavirus. Persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente (precum astmul, diabetul, bolile cardiovasculare) par să fie mai vulnerabile în momentul în care s-au infectat cu noul coronavirus.


Antibioticele NU sunt eficiente în prevenirea și tratarea noului coronavirus

Nu, antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor, numai a bacteriilor, care sunt diferite de virusuri.Noul coronavirus este un virus și, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament.Cu toate acestea, dacă sunteți spitalizat pentru COVID-19, este posibil să primiți antibiotice, deoarece este posibilă co-infecția bacteriană.
Există medicamente specifice pentru prevenirea sau tratarea bolii COVID-19?

Până în prezent, nu există niciun medicament specific recomandat pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus.Cu toate acestea, cei infectați cu virusul ar trebui să primească îngrijiri adecvate pentru ameliorarea și tratarea simptomelor, iar cei cu boli grave ar trebui să beneficieze de îngrijire. Unele tratamente specifice sunt în curs de investigare și vor fi testate prin studii clinice. OMS ajută la accelerarea eforturilor făcute de cercetători.

Sursa: protv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com