Monolitul metalic din Utah a dispărut în mod misterios, după ce unul similar a apărut în România

Misteriosul monolit din metal de origine necunoscută, ap[rut ]n urmă cu mai bine de o săptămână într-o regiune deşertică din vestul SUA, pare să se fi evaporat, au declarat sâmbătă responsabili locali citaţi de AFP.

a

Biroul de amenajări teritoriale din statul Utah a informat că au primit “mărturii credibile”, potrivit cărora obiectul a fost retras de o mână necunoscută vineri seară.

“Biroul nu a retras structura, care este considerată o proprietate privată”, se arată în comunicat. “Desfăşurăm o anchetă pentru infracţiune ce implică o proprietate privată”, se precizează în comunicat.

Un monolit metalic similar celui din Utah a fost descoperit în cursul acestei săptămâni și în apropierea unei cetăți dacice din România.

La mijlocul lunii noiembrie, oficiali din cadrul departamentului de conservare a vieţii sălbatice au zărit un obiect ″bizar″⁣ în timp ce monitorizau câteva turme de mufloni şi survolau o regiune izolată din acest stat american,

Potrivit acestora, structura din metal cu o înălţime de 3,5 metri era înfiptă în pământ între nişte stânci din piatră roşie.

Anunţarea acestei descoperiri a devenit virală pe internet, multe persoane indicând similarităţi cu misterioasele obiecte din metal extratereste din filmul lui Stanley Kubrick, ″2001: A Space Odyssey″⁣. În peliculă, ecranizare a unui roman de Arthur C. Clarke, apar monoliţi impunători de culoare neagră, creaţi de o specie misterioasă de fiinţe extraterestre, scrie Agerpres.

Deşi autorităţile au refuzat să indice localizarea monolitului pentru a nu atrage mulţimi de curioşi, o cursă pentru detectarea locaţiei a fost angajată online, bazându-se pe formaţiunile geologice din împrejurimi iar unele persoane au reuşit să descopere locul.

Unii observatori au remarcat, pe de altă parte, asemănări între monolit şi operele avangardiste ale artistului John McCracken, un sculptor american care a locuit o perioadă de timp în statul vecin New Mexico şi care a murit în 2011.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com