Negocierile ruso-ucrainene, întrerupte până marți / Zelenski: „Ucrainenii merită o pace cinstită, cu garanții de securitate” - RADIO FX NET

Negocierile ruso-ucrainene, întrerupte până marți / Zelenski: „Ucrainenii merită o pace cinstită, cu garanții de securitate”

 seconds

Secretarul general al ONU: „Indiferent de deznodământ, războiul va avea doar învinși”

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), António Guterres a făcut un nou apel la pace în Ucraina invocând distrugerile de amploare pe care le provoacă acest conflict.

Ucraina este în flăcări. Țara este decimată în fața ochilor întregii lumi. Impactul asupra civililor ajunge la proporții terifiante. Oameni nevinovați, printre care femei și copii, au fost uciși”, a declarat António Guterres, într-o conferință de presă.

După  ce au fost lovite de armata rusă, drumuri, aeroporturi și școli zac în ruine. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cel puțin 24 de instituții sanitare au suferit atacuri. Sute de mii de oameni sunt fără apă și electricitate. Cu fiecare oră care trece, două lucruri devin din ce în ce mai  clare: primul, situația se înrăutățește; al doilea, indiferent de deznodământ, acest război nu va avea învingători, ci doar învinși”, a spus secretarul general al ONU.

Guterres a spus că a vorbit cu câțiva lideri din lume care au fost în contact recent cu Vladimir Putin și care încearcă să ofere mediere pentru soluționarea conflictului.

Numărul refugiaților ucraineni se apropie de 3 milioane. Principalele lor destinații

Peste 2.800.000 de ucraineni au părăsit țara de la declanșarea ostilităților, potrivit datelor Organizației Internațional pentru Migrație. Cea mai mare parte a lor a ajuns în Polonia, însă numărul celor care au cerut azil în această țară este mult mai mic, majoritatea lor continuându-și drumul către alte țări europene. Dintre cei care au ajuns în Polonia, aproape 150.000 au trecut granița în Germania.

Ungaria a primit 255.000 de refugiați, însă 2.212 au cerut formal azil, potrivit Directoratului General pentru Imigrație din Ungaria. În România se mai află 80.000 de ucraineni. Numărul intrărilor zilnice în țara noastră a scăzut cu 50% față de săptămâna precendentă, de la 30.000 la 14.000 în cursul zilei de duminică.

În Slovacia au intrat 205.000 de refugiați, însă nu se știe cu exactitate câți mai sunt în această țară. În Moldova, se află 101.000 ucraineni. În Lituania, Ministerul de Interne a anunțat că sunt circa 12.000 de ucraineni care au intrat  în țară.

În Belgia au cerut azil mai bine de 6.000 de ucraineni, iar circa 5.500 au ajuns în Irlanda. În Danemarca au cerut statut de refugiat circa 1.500. Ministrul Cetățeniei din Franța, Marlene Schiappa, a spus că au ajuns în Hexagon 7.250 de oameni, autoritățile fiind pregătite să primească 10.000. În Italia sunt 24.000, iar în Austria au intrat 56.000, însă 70% au folosit această țară doar pentru tranzit.

Autoritățile din Estonia au înregistrat peste 10.000 de ucraineni, iar cele din Croația circa 3.800. Cipru a primit aproape 3.000 de refugiați, iar în Suedia 3.500 au cerut azil. Alți 2.600 au ajuns în Olanda, iar Spania a primit circa 1.000 de refugiați.


Un atac asupra unui releu de televiziune, soldat cu nouă morți

Două rachete au lovit un releu de televiziune și o clădire administrativă adiacentă în regiunea Rivne. Guvernatorul regiunii, Vitali Koval, a afirmat că au murit cel puțin nouă oameni, iar alți nouă au fost răniți.

Atacul a avut loc în satul Antopi, aflat în nordul Ucrainei. „Încă mai sunt oameni sub dărâmături”, a spus Koval.

Potrivit presei locale, transmisiunile radio – TV terestre din regiunea Rivne au fost întrerupte ca urmare a exploziei celor două rachete.acum 3 ore

Armata ucraineană se așteaptă la un nou asalt rus asupra Kievului

Într-un buletin privind evoluția ostilităților, armata ucraineană susține că forțele rusești „duc operațiuni sistematice, folosind bombardamente de aviație, pentru a distruge infrastructura militară și civilă a Ucrainei”.

Ocupanții folosesc muniție de mare putere și atacuri dezordonate asupra civililor. Asemenea acțiuni sunt considerate drept crimă de război în dreptul internațional”, se spune în comunicatul Ministerul Apărării din Ucraina.

În sudul țării, armata rusă încearcă în continuare să încercuiască orașul Mikolaiv, un punct crucial în drumul către orașul Odessa. Până acum, forțele rusești au fost respinse.

În zona Kievului, forțele rusești încearcă să traverseze râul Irpin pentru a obține un cap de pod în jurul localităților Bucea și Irpin, două suburbii ale capitalei în care s-au dus lupte grele de la începutul invaziei. Ucrainenii susțin că armata rusă se regrupează pentru a relua operațiunile ofensive în direcția Kiev.

În estul Ucrainei, rușii încearcă să-și revină după pierderile suferite în jurul orașelor Harkiv și Izium, două orașe în care populația a fost sever afectată de luptele grele.

Liudmila Denisova, comisar pentru drepturile omului în Parlamentul de la Kiev, a afirmat că trupele rusești au tras asupra unui microbuz în zona Izium. „Soarta pasagerilor este necunoscută”, a spus Denisova.

Inamicul atacă cu aviația și artileria zi și noapte. Nu există posibilități de furnizarea de ajutor umanitar sau de evacuare. Numărul victimelor civile nu poate fi stabilit”, a precizat demnitarul ucrainean.

Armata ucraineană a admis că rușii au înregistrat succese în zona Donețk „datorită superiorității numerice”. Oficialii ucraineni susțin că, până acum, au fost distruse 77 de avioare rusești, 90 de elicoptere și aproape 400 de tancuri.acum 3 ore

„Înaintarea rusă în Ucraina rămâne blocată” – oficial american

Aproape toate direcțiile de avansare a armatei ruse în Ucraina rămân blocate, a afirmat un oficial din Departamentul Apărării al Statelor Unite, în cadrul unei discuții informale cu jurnaliștii americani.

Potrivit acestuia, forțele pe care Rusia le-a trimis în bătălia pentru Kiev nu au făcut progrese apreciabile în cursul weekendului trecut. Totuși, Rusia continuă să trimită forțe care să sprijine efectivele aflate în prima linie, transmite CNN.com.

De asemenea, bat pasul pe loc încercările de ocupare ale orașelor Cernihiv și Harkiv, iar armata rusă a trebuit să detașeze un grup de 50-60 de vehicule către orașul Izium, se pare pentru a bloca sosirea unor forțe ucrainene din vestul țării.

Armata ucraineană continuă să lupte pentru Mariupol, deși orașul a rămas izolat.

Rușii nu au reușit să ocupe nici orașul Mikolaiv, de unde ar putea să lanseze un atac terestru asupra Odessei de la vest sau să se îndrepte dinspre sud către capitala Kiev.

Un motiv pentru care rușii nu au reușit să câștige teren este și faptul că ucrainenii „au lovit în mod eficient serviciul de logistică rus”. Un exemplu dat de oficialul american este cel al loviturilor date împotriva convoiului de mari proporții trimis de Rusia pentru a fi aruncat în lupta pentru Kiev.

După cum am mai spus, ucrainenii au fost destul de creativi. Nu numai că atacă capabilitățile de luptă – tancuri și vehicule blindate – sau doboară avioane, ci încearcă în mod deliberat să împiedice și să prevină capacitatea armatei ruse de a se susține”, a mai spus oficialul din Departamentul Apărării.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com