NELU TĂTARU, MESAJ TRANȘANT DESPRE PROGNOZA DE 2.800 CAZURI/ZI! „PUTEM AJUNGE ȘI LA MAI MULTE CAZURI DACĂ…”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat, joi, prognoza 2.800 cazuri/zi lansată de INSP. Acesta a declarat că dacă mare parte din români continuă se ignore regulile de prevenire a răspândirii virusului, atunci o să se poată vorbi, în curând, despre mult mai multe cazuri de infectări.

Acesta a subliniat faptul că românii încă nu conștientizează pericolul și trebuie să înțeleagă că această epidemie nu se rezolvă în spitale. Fiecare om trebuie să se protejeze pentru a nu ajunge acolo.

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a spus Nelu Tătaru, într-o discuție cu jurnaliștii.

„Pandemia nu se tranșează în spital”

Mai mult, Nelu Tătaru a pus accentul pe faptul că lipsa de îngrijorare a românilor și faptul că mulți nu se protejează o să declanșeze o serie de evenimente negative. Răspândirea comunitară o să fie din ce în ce mai mare, iar odată cu ea o să crească și umărul pacienților care ajung în spitale, ducând la un colaps al sistemului medical.

„Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a mai spus ministrul.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com