Nelu Tătaru, nouă lovitură pentru români. Ce se va întâmpla de Crăciun: “Nici nu vreau să mă gândesc”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, oferă noi declarații cu privire la situația în care va fi România odată cu sărbătorile de iarnă. 

Anunțul făcut de ministru

Situația epidemiologică în care va fi România în timpul sărbătorilor de iarnă depinde de modul în care oamenii respectă regulile sanitare pe termen lung, spune Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a spus că este nevoie de câteva zile pentru ase ajunge la un platou în ceea ce privește cazurile de COVID-19. Mai mult, Nelu Tătaru arată că este nevoie de încă 28 de zile pentru o scădere a infectărilor.

„Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”, a spus ministrul Sănătății în cadrul unei intervenții la B1 TV. 

Ministrul a adăugat că sunt luate în considerare anumite repere, în acest moment. ,,Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a mai declarat Nelu Tătaru.

,,Nu suntem numai noi”

Nelu Tătaru a vorbit și despre măsurile de carantinare impuse de autorități din alte țări. „Gândiți-vă că nu suntem numai noi. Toate țările își închid granițele, sunt 25 de țări din Europa înaintea noastră, membre ale Comunității europene sau nu, care, când vin la noi, intră în carantină și țările care sunt sub noi ne impun nouă carantina. Condițiile sunt foarte clare: respectăm niște reguli 28 de zile – vom ajunge la un platou, le mai respectăm încă 28 de zile – vom începe să scădem”.

💥 Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, invitata Psiholog Educational Irina Stanciu 💥 Subiect: rolul de parinte in viata unui om. 💥 .

Ministrul a făcut apel la înțelegerea și cooperarea oamenilor. ,,Dacă nu le respectăm nu vom face decât ca noi, ca sistem medical, să luptăm întinși la maximum și autoritățile locale să îi caute pe cei care nu respectă. Cred că ar trebui să ajungem toți la un numitor comun – respectarea unor reguli, un tratament de calitate, în condiții de presiune scăzută”, a adăugat Tătaru.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com