Nelu Tătaru: Putem ajunge la 20.000 de cazuri dacă nu sunt respectate regulie - RADIO FX NET

Nelu Tătaru: Putem ajunge la 20.000 de cazuri dacă nu sunt respectate regulie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creştere şi am putea ajunge să avem un vârf de 20.000 de cazuri, dacă nu sunt respectate măsurile de distanțare socială.

Tătaru mai spune că trebuie să ne obişuim “să convieţuim” vreo două sezoane cu acest virus, chiar dacă nu va avea aceeaşi manifestare.

Am spus de la început ca vom fi pe un vârf la 7-10 zile după Paşte, atunci noi trebuie să ştim că acest vârf se va duce mai târziu şi va fi mai abrupt după ce facem în aceste zile. Menţinem izolarea, menţinem distantarea, atunci putem avea acelaşi parcurs pe care îl avem acum, până, eu ştiu, în 20-25 aprilie, urmând ca, după cele 7-10 zile de după Paşti, să putem vedea o stagnare ca număr de cazuri noi şi poate după 15 mai o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, urmând ca după 1 iunie să vorbim şi de altceva”, a declarat Nelu Tătaru, într-un interviu acordat Digi 24, citat de News.ro.

El a spus că numărul de cazuri este în creştere, dar în prezent pacienţii care sunt pot fi trataţi în spitale.

“Avem şi cazuri în terapie intensivă. Trebuie să ne aşteptăm ca în următoarea perioadă să avem o creştere a numărului de cazuri, dar să avem şi nişte decese. Sunt cazuri cu comorbidităţi, persoane peste 65 de ani, până la 80-90 de ani, majoritatea cu comorbidităţi, şi care după lupta care se dă în Terapie Intensivă sunt unii care nu câştigă această luptă. Trebuie să ne aşteptăm şi la aceste cazuri”, a afirmat Nelu Tătaru.

El a mai spus că numărul de cazuri ar putea fi mai mare faţă de estimările iniţiale, dacă transmiterea în comunitate va fi accentuată.

“Am făcut o preconizare în condiţiile în care un asimptomatic infectant merge 1 la 2, 1 la 3. Ne-am gândit la acel număr pe care l-am dat. În condiţiile în care vom avea transmitere accentuată în comunitate, nerespectarea unor reguli, putem merge şi la mai mult, număr de cazuri: 15.000, putem merge şi spre 20.000 dacă nu avem acele precauţii. Deci menţin ce am spus şi acum patru săptămâni, şi acum opt săptămâni: izolare voluntară la domiciliu. Încă nu este timpul. Rămâne acel timp în momentul în care vom vedea o stagnare a numărului de cazuri de la o zi la alta şi vom vedea, de la o zi la alta, mai puţine cazuri noi. Noi trebuie să ne obişnuim să convieţuim încă vreo două sezoane cu acest virus, numai că nu vom avea aceeaşi manifestare – o parte din populaţie se va fi imunizat, o parte din populaţie va respecta precauţiile…”, a afirmat Nelu Tătaru.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com