Nelu Tătaru spune că s-ar putea reintroduce restricții în zonele unde apar focare

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat astăzi că există posibilitatea ca anumite restricții să fie din nou impuse în zone în care apar focare de coronavirus. Totodată, el a precizat că deși numărul de noi îmbolnăviri a crescut în ultima perioadă, această creștere este nromală în condițiile în care s-au luat noi măsuri de relaxare.

Nelu Tătaru spune că s-ar putea reintroduce restricții în zonele unde apar focare

Ministrul Sănătății a confirmat faptul că vor exista în continuare mici creșteri din cauza noului val de măsuri de relaxare. El a tras un semnal de alarmă pentru toți românii și i-a îndemnat pe aceștia să respecte în continuare toate regulile de igienă și să poarte masca de protecție în spațiile închise.

Nelu Tătaru este de părere că în măsura în care oamenii vor respecta regulile în continuare, chiar și creșterile care urmează vor fi ușoare și vor putea fi gestionate.

„Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială, în măsura în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicaree privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a spus ministul la Digi24.

Ministrul Tătaru a vorbit și despre condițiile în care s-ar putea reveni la măsuri restrictive. Am putea reveni la noi restricții dacă există o transmitere generalizată în comunitate.

„În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată, a precizat el.

Întrebat ce trebuie să înțelegem prin transmitere accentuată, ministrul a spus: „Adică să vedem că apar, nu știu, suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com