Nicolae Ciucă, desemnat oficial pentru funcţia de premier. Klaus Iohannis face un apel la responsabilitatea parlamentarilor

Președintele Klaus Iohannis a avut o nouă rundă de consultări cu partidele, în vederea desemnării noului premier, după ce Parlamentul a respins varianta unui guvern exclusiv USR, condus de Dacian Cioloș. Klaus Iohannis a acceptat propunerea de premier făcută de PNL şi l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru.

a

UPDATE 14:05 – “Tocmai am încheiat consultările cu formaţiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluţii guvernamentale. Discuţiile au fost considerabil mai bune decât după ultimele discuţii. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluţie reală. Acum, criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă şi pe români. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, iarna bate la uşă, preţurile cresc. Este nevoie de un guvern cu puteri depline, pentru a pune în practică soluţiile pe care le-am gândit.

Am fost foarte mulţumit şi bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. Analizând întreaga situaţie, am decis să îl desemnez drept candidat pe domnul Nicolae Ciucă”, a declarat Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă: Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilite pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile. Vom negocia cu toate forţele responsabile, astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reuşim să alcătuim guvernul şi de asemenea să negociem astfel încât guvernul propus să poată să fie abrobat în Parlament.

AUR l-a propus pe Călin Georgescu

UPDATE 13:45 – Copreşedintele AUR, George Simion a declarat, joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că şeful statului le-a transmis că propunerea de premier va fi generalul Nicolae Ciucă. El a afirmat că, dacă noua propunere de premier nu va reuşi să strângă o majoritate, atunci AUR va declanşa procedura de suspendare din funcţie a şefului statului. ”Ne-a spus domnul preşedinte că propunerea de prim-ministru va fi generalul Ciucă. Adică putem să Intrăm într-un sistem militarizat, în care vor conduce Armata şi preşedintele Iohannis. Era foarte sigur domnul preşedinte, dădea semne că este convins că PSD îl va vota pe Ciucă”, a spus Simion.

El a precizat că AUR a înaintat o altă propunere, a unui premier independent, precum Călin Georgescu şi că nu va vota un guvern Ciucă. ”I-am pus în vedere că, dacă şi această propunere nu întruneşte o majoritate parlamentară, AUR va declanşa suspendarea preşedintelui“, a mai spus Simion.

UPDATE 13:30 – Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că decizia privind premierul îi aparţine preşedintelui, dar că se profilează tot un guvern de dreapta, având în vedere că PNL este dispus să îndeplinească cerinţa pusă de USR pentru refacerea coaliţiei de guvernare.

UPDATE 13:00 – Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, reprezentanţilor PSD care au venit la consultările pentru formarea unui nou guvern, că în spaţiul public există real dorinţa de a găsi soluţie şi de a încheia această criză, el menţionând că situaţia este diferită, acum, faţă de prima rundă de consultări. ”V-am invitat din nou la consultări pentru că prima încercare nu a dus la formarea unui guvern. Cred că, totuşi, suntem într-o situaţie mult diferită acum”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

El a continuat: ”Din păcate, criza pandemică s-a aprofundat, criza politică nu mai este înţeleasă în niciun fel de români şi constatarea mea este că în spaţiul politic există real dorinţa de a găsi soluţie şi de a încheia această criză”.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com