NINGE CA ÎN POVEŞTI ÎN APROAPE TOATĂ ŢARA. ROMÂNIA, LOVITĂ DE UN VAL DE AER POLAR. CÂT ŢIN NINSORILE

Este iarnă în toată regula! Un val de aer polar a cuprins întreaga ţară, iar temperaturile au scăzut considerabil.

a

Meteorologii au emis alerte de cod galben în Europa și au avertizat că o masă de aer polar se va extinde deasupra celei mai mari părți a continentului. Temperaturile au scăzut în România chiar și cu -10 grade Celsius și vor favoriza formarea poleiului în aproape toată țara.

Astăzi, vremea se va răci faţă de vineri, mai accentuat în regiunile sudice şi sud-estice. Maximele se vor încadra între 0 şi 7 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie, local în Dobrogea şi pe alocuri în Muntenia şi Oltenia. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, trecător va ninge slab. În rest, înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile cu totul izolate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe litoral şi în Banat, precum şi la munte, îndeosebi pe creste. Pe alocuri se va semnala ceaţă.

În Suceava se circulă în condiţii de iarnă, iar în Caraș-Severin localnicii au dat jos de pe mașini un strat gros de zăpadă care s-a depus azi-noapte. În staţiunile Parâng şi Straja din judeţul Hunedoara s-a depus, de asemenea, un strat gros de zăpadă. Spre bucuria turiștilor care sunt acolo. Și în Capitală a nins, dar fulgii de nea nu s-au depus.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată ce temperaturi vor fi în intervalul 6 decembrie – 3 ianuarie:

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților de Curbură.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară în regiunile vestice și local în cele centrale și sud-estice.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com