Noi reguli pentru români! Te poți trezi cu Poliția la ușă și cu o amendă usturătoare dacă faci asta

România devine încet, încet o zonă roșie din cauza numărului crescut de infecții cu coronavirus . Românii sunt sfătuiți să respecte regulile impuse de autorități pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur. Cei care încalcă regulile riscă amenzi usturătoare.

a

Marți, 27 octombrie 2020, a fost cea mai neagră zi pentru România de la debutul pandemiei, cu un număr record de persoane decedate din cauza noului virus. Mai exact, 104 persoane diagnosticate cu SARS-COV-2 și-au pierdut viața.

Klaus Iohannis: “Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă”

Imediat după anunțarea bilanțului, Klaus Iohannis a avertizat într-o conferință de presă că ne așteaptă o perioadă grea și i-a rugat încă o dată pe români să respecte regulile impuse de autorități.

”Situația epidemiologică atât la nivel european, cât și la nivel național se agravează, din păcate, constant și numai în ultima zi am avut peste 100 de români care au pierdut lupta cu virusul.

Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă și sunt necesare eforturi susținute pentru a ține sub control epidemia. Lupta cu virusul se desfășoară pe două fronturi – pe de o parte, în zona de prevenție, prin care încercăm limitarea transmiterii infecției, și pe de altă parte în spitale, acolo unde bolnavii de COVID-19 au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate”, a declarat Klaus Iohannis.

Raluca Turcan îndeamnă oamenii să sesizeze Poliția

Până în prezent, Bucureștiul și alte cinci județe au intrat în scenariul roșu, depășind pragul de incidență de 3 la mie. Accesul în restaurante este interzis la interior, iar masca este obligatorie și pe stradă. Nerespectarea regulilor aduce și amenzi. Chiar și așa, mulți români continuă să ignore regulile și să-și pună sănătatea în pericol.

La terase putem merge în continuare, însă vremea nu prea mai e de partea noastră. Românii nu au renunțat la întâlniri cu prietenii, ci doar au schimbat locul de întâlnire, în casă. Vicepremierul Raluca Turcan îi îndeamnă pe români să sune la 112 dacă observă că vecinii lor nu respectă legea.Raluca Turcan, vicepremierul României

Raluca Turcan, vicepremierul României

“Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi. Aşa este în momentul de faţă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern.

Este o practică, nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania şi în Elveţia unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc. Până la urmă noi suntem o comunitate şi funcţionăm într-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot să sesizeze Poliţia, Poliţia aplică legea şi dorinţa noastră este, făcând publice acest măsuri şi pericolele care îi aşteaptă pe cei care încalcă legea, să creştem gradul de conformare”, a spus Raluca Turcan la Digi24.

Raluca Turcan a mai precizat că scopul nu este aplicarea cât mai multor amenzi, ci ca românii să înțeleagă cât este de important să respecte regulile.

„Dacă lumea nu se conformează şi nu înţeleg oamenii că, până la urmă, riscă să-şi omoare membri ai familiei, membri ai comunităţii, atunci trebuie să suporte şi rigorile legii”, a spus Raluca Turcan.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com