Noi restricții de la 1 august. Premierul României a făcut anunțul

Ludovic Orban a anunțat, marți, că este posibil să fie introduse noi restricții de la 1 august. Conform acestuia, se va limita programul cluburilor și teraselor în anumite zone și introducerea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile aglomerate din aer liber.

Noi restricții de la 1 august

Conform Mediafax, Ludovic Orban a anunțat marți, că există posibilitatea ca de la 1 august să fie impuse noi măsuri. Printre acestea se numără limitarea programului cluburilor și teraselor în zonele aglomerate și introducerea obligativității purtării măștilor de protecție în aer liber.

Totodată, acesta a menționat că marți va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde gradul de răspândire e mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, cu excepția copiilor”, a spus Orban.

Program limitat pentru terase

Încă de ieri, prim-ministrul a anunțat că limitarea programului pentru terase și implementarea regulilor mai stricte pe plajă sunt luate în calcul de către autorități.

”Limitarea programului în cluburi, pe terase. Putem impune respectarea regulilor de distanțare. Este greu de identificat dacă un grup de persoane fac parte dintr-o singura familie sau nu. Astfel vom impune măsuri de distanțare pentru toate persoanele. Am avut discuții cu mai multi prefecți care mi-au spus ca exista locuri în aer, în piețe, pe faleza, unde este risc de infectare”, spunea premierul.

Această decizie a venit în urma semnalelor venite din partea publicului, legate de faptul că unii cetățeni încalcă frecvent regulile. În urma unui val de controale inițiate pe malul mării, pe data de 25 iulie, au fost date peste 2.800 de amenzi în valoare de 661.000 lei.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com