Noua Terra. Cercetătorii au descoperit o planetă similară Pământului care ar putea găzdui viață extraterestră

Planeta numită Proxima b se află extrem de aproape, la doar 4,2 ani lumină distanță. Aceasta are resurse de apă și oxigen și ar putea găzdui deja viață extraterestră. 

O planetă de dimensiunea Pământului a fost confirmată ca existând în zona celei mai apropiate stele față de sistemul nostru solar, Proxima Centauri. Aceasta are o masă egală cu 1,17 din masa Terrei și este localizată în zona propice vieții „ocrotită” de Proxima Centauri, stea pe care planeta o orbitează într-un ciclu complet odată la 11 zile, se arată într-un nou studiu publicat în „Astronomy & Astrophysics.

Primele indicii referitoare la existența planetei au fost descoperite în 2013 de Mikko Tuomi, de la Universitatea din Hertfordshire, care a continuat să studieze posibilitatea până în 2016. Lumea științifică este de părere că planeta ar putea suporta cu ușurință forme de viață extraterestră.

Oamenii de știință au confirmat existența planetei prin măsurarea vitezei radiale a acesteia care se calculează în raport cu un punct fix și măsoară distanța dintre obiectul studiat și punctul respectiv. Pe măsură ce planeta orbitează steaua, forța sa gravitațională determină o mișcare înainte și înapoi a astrului respectiv. Aceste mici variații de mișcare schimbă spectrul luminous observat de cercetători, iar aceste modificări pot fi detectate cu ajutorul unor instrumente foarte performante.

Proxima Centauri se află la circa 4,2 ani lumină față de Soare, dar specialiștii NASA estimează că ar dura aproximativ 73.000 de ani pentru ca omenirea să ajungă pe noua planetă, dacă nu sunt dezvoltate noi tehnologii. Propulsia ionică, propulsia nucleară, rachetele alimentate prin procesul de fuziune nucleară, toate au fost luate în calcul drept metode de a călători pe această planetă nou descoperită.

„Confirmarea existenței planetei Proxima b a fost un scop extrem de important și am descoperit că este una dintre cele mai interesante planete din apropierea sistemului nostru solar”, a declarat Alejandro Suarez Mascareño, autorul studiului astronomic.

Deși Proxima b se află ce 20 de ori mai aproape de steaua sa decât distanța Pământului față de Soare, aceasta primește o cantitate comparabilă de energie. Dacă pe această planetă există starea de agregare lichidă, atunci ea ar putea găzdui forme de viață, dar cercetătorii spun că va mai dura până când această teorie va fi confirmată sau infirmată. 

Sursa: yoda.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com