Nu Wuhan e locul de origine al coronavirusului. Descoperirea făcută de OMS

Locul de origine al coronavirusului s-ar putea să nu fie orașul Wuhan din China, potrivit ultimelor declarații ale oficialilor de la Organizația Mondială a Sănătății.

a

OMS: Este posibil ca Wuhan să nu fie locul de origine al coronavirusului

Deși epicentrul infecțiilor de coronavirus a fost considerat până la acest moment orașul Wuhan din China, este foarte posibil ca acesta să nu fie, în realitate zona în care a apărut acest virus.

Afirmația îi aparține unui oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, care a atras atenția asupra faptului că semnalul de alarmă din Wuhan nu este echivalent cu debutul pandemiei în acel loc.

“Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Pentru a pune capăt speculațiilor și pentru a stabili cu exactitate care este zona de origine a COVID-19, China și OMS vor alcătui împreună o echipă internațională de specialiști care să se deplaseze în orașul Wuhan, de unde să adune date care să arate dacă acela este epicentrul de infecții cu Sars-CoV-2.

Echipă comună a OMS și a Chinei pentru descoperiri privind COVID-19

Directorul general al OMS a spus că acea echipă deja și-a încheiat misiunea și acum tot ce mai au de făcut este să cerceteze originea virusului.

„Echipa avansată a OMS care a călătorit în China și-a încheiat acum misiunea și urmează să se întreprindă eforturi comune pentru identificarea originilor virusului”, a transmis directorul general al OMS.

Astfel, a fost elaborată o echipă de lucru cu experți din toată lumea, care trebuie să stabilească dacă Wuhan a fost cu adevărat locul în care coronavirusul s-a transmis pentru prima dată la oameni.

„Ca urmare a acestor eforturi, OMS și experții chinezi au elaborat termenii de referință pentru studiile și programul de lucru pentru o echipă internațională, condusă de OMS. Echipa internațională va include oameni de știință și cercetători de frunte din China și din toată lumea”, a explicat directorul general al OMS.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com