AD

SANATATE

O oră de mișcare pe zi reduce riscul de cancer mamar

todaymai 2, 2017 4

Background
share close
AD
AD

Femeile supraponderale au un nivel mai ridicat de hormoni cancerigeni – cum ar fi estrogen și insulină – iar probabilitatea ca aceștia să fie absorbiți de celulele sânului este mai mare la acestea.

Se știe deja faptul că grăsimea corporală, îndeosebi cea adunată în jurul taliei, produce cantități ridicate de hormoni cancerigeni.

De fapt, grăsimea de pe burtă este un marker clar al grăsimii care învelește organele interne și poate fi răspunzătoare de diverse evenimente cardiace. Grăsimea de pe burtă este învinuită și pentru cancerul de colon, dar și pentru riscul de osteoporoză la bărbați și apneea obstructivă de somn.

Indiferent ce vârstă și ce greutate ai, poți diminua cu 11% riscul de a face acest tip de cancer dacă faci o oră de mișcare pe zi.

Este concluzia a peste 37 de studii efectuate pe mai mult de 4 milioane de femei, care a arătat că femeile care făceau cel puțin o oră de mișcare pe zi – sport, plimbare, mers cu bicicleta, grădinărit, alte activități domestice – prezentau beneficii similare chiar și în cazul altor forme agresive de cancer.

Articol scris de Laura Tismana

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com