AD

ACTUALITATE

O parte din elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor fi nevoiți să susțină o serie de examene în următoarele zile! Doar așa se poate încheia situația școlară anuală

todayiunie 13, 2023 1

Background
share close
AD
AD

O parte din elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor fi nevoiți să susțină o serie de examene în următoarele zile

Ministerul Educației a emis o informare prin care a anunțat că o parte dintre elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor fi considerați „amânați” și vor avea o sesiune de examene până la data de 16 iunie 2023. Această măsură se aplică elevilor din anii terminali care nu au obținut încă două note și care trebuie să susțină un set de examene pentru a-și încheia situația școlară. Decizia a fost luată de către consiliul de administrație al unității de învățământ, iar Ministerul Educației a transmis informarea către Inspectoratele școlare pe data de 12 iunie 2023.

Doar așa se poate încheia situația școlară anuală

Ministerul Educației precizează:

„Elevii din clasa a VIII-a și din anii terminali ai învățământului liceal (clasa a XII-a si clasa a XIII-a) cărora nu li se poate încheia situația școlară, neavând numărul de note prevăzut la art. 107, alin. (6) din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022, cu modificările și completările ulterioare, se află în situația elevilor declarați amânați.

Sesiunea de examene de încheiere a situației școlare a elevilor declarați amânați va fi organizată, până la data de 16 iunie 2023, în baza deciziei consiliului de administrație al unității de învățământ, potrivit art. 118 din actul normativ mai sus menționat”, relatează Antena3 CNN.

Potrivit calendarului anului școlar 2022-2023, în ceea ce privește clasele a XII-a în regim de zi, a XIII-a în regim seral și frecvență redusă, anul școlar s-a încheiat la data de 2 iunie 2023, iar entru clasa a VIII-a, anul școlar s-a încheiat la data de 9 iunie 2023.

Astfel că, ministerul Educației a modificat calendarul anului școlar, pentru a putea încheia mediile elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a:

„La articolul 1, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), pentru anul școlar 2022—2023, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 16 iunie 2023.” 

La articolul 1, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins: „(4) Prin derogare de la prevederile alin. (2), pentru anul școlar 2022—2023, pentru clasa a VIII-a, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 16 iunie 2023.” 

În același timp, Ministerul Educației a modificat Regulamentul de funcționare a școlilor (ROFUIP) și mediile elevilor vor putea fi încheiate și cu două note, în contextul grevei generale a profesorilor, scrie edupedu.ro.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com