O româncă bolnavă de cancer în stadiu terminal s-a vindecat în mod miraculos. Iată ce tratamente i-au salvat viața

O casnică de 55 ani, din comuna Sadova, a uimit lumea medicală suceveană şi va face obiectul unor studii ştiinţifice, după ce a ocolit moartea în mod inexplicabil. Femeia era bolnavă de cancer în stadiu terminal, iar medicii îi mai dădeau doar câteva luni de trăit, însă a reuşit să se vindece în mod miraculos. Deşi avea pelvisul plin de metastaze inoperabile, tumorile din corpul ei au dispărut ca prin minune, iar la mai bine de doi ani de la cumplitul diagnostic doctorii care au examinat-o au declarat-o perfect sănătoasă. ”Nu am întâlnit un asemenea caz în aproape 40 de ani de carieră”, spune uimit chirurgul sucevean Sorin Hîncu, unul dintre medicii la care pacienta a ajuns înainte şi după ce a ieşit învingătoare din lupta cu această boală neiertătoare.

a

Doina Lehaci este căsătorită şi are doi copii, o fată de 37 ani, Nicoleta, care i-a dăruit doi nepoţi, şi un băiat de 25 ani, Florin. La finele anului 2012, viaţa liniştită pe care o ducea la ţară alături de familie s-a transformat într-un coşmar pentru ea şi pentru cei dragi, după ce medicii i-au spus că are cancer de col uterin în stadiu IV, adică ultima fază de boală. ”Am ajuns la spitalul din Câmpulung din cauza unei crize de fiere. Atunci, fiica mea a insistat să mă vadă şi un ginecolog, deoarece de mai bine de un an mă plângeam de dureri de burtă şi aveam nişte scurgeri maronii. După consult, mi s-a recomandat o biopsie şi aşa am aflat că sufăr de cancer de col uterin”, rememorează Doina Lehaci momentul în care a aflat că suferă de teribila boală.

S-au declarat neputincioşi şi i-au recomandat un tratament care să-i mai aline durerile

Doctorul Sorin Hîncu, şeful secţiei Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, a examinat-o pe pacientă la câteva zile de la stabilirea diagnosticului de cancer avansat, când cazul părea depăşit terapeutic, şi ulterior, doi ani mai târziu, când testele Babeş Papanicolau, ecografele şi investigaţiile de rezonanţă magnetică (RM) au declarat-o pe femeie perfect sănătoasă. Prima dată a ajuns la el în decembrie 2012, când i-a cerut să-i scoată pietrele de la vezica biliară. A refuzat-o, considerând că intervenţia reprezenta un risc inutil în contextul unui cancer care făcuse deja ravagii în corpul femeii. ”Starea ei era gravă în momentul în care s-a internat la Chirurgie pentru simptomatologie de colecistită acută. A fost nevoie să o ţinem sub supraveghere la Reanimare deoarece avea tensiunea arterială foarte mică. Dacă nu o stabilizam nu putea să urmeze ședințele de radioterapie care erau deja programate”, îşi aminteşte medicul.

În cazul Doinei, medicina modernă era neputincioasă. Singura şansă pentru femeia de 55 ani era un tratament oncologic paleativ, care nu-i asigura nicidecum vindecarea, ci doar întârzia evoluția bolii și îi uşura cât de cât suferinţa. ”Această formă de cancer este foarte urâtă. În faze finale dă nişte dureri groaznice. Apar complicaţii severe, iar pacientele mor în chinuri. Te uiţi la ele şi nu ai ce să le faci”, rosteşte franc crudul adevăr doctorul Sorin Hîncu.

Un diagnostic care a căzut ca o sentinţă la moarte

În ianuarie 2013, Doina Lehaci s-a internat la Iaşi, pentru 15 şedinţe duble de radioterapie. A stat acolo timp de o lună. După ce s-a întors acasă a început să facă chimioterapie la spitalul Suceava. Șase şedinţe, câte una pe lună. A terminat cura de citostatice în iulie 2013. Tratamentele ar fi trebuit să-i mai restrângă tumorile care nu puteau fi îndepărtate prin operaţie şi au fost greu de suportat, dar ea a rezistat. Pentru stoicismul de care a dat dovadă a fost răsplătită însă cu o sentinţă la moarte. Verdictul medicilor era clar: în următoarele câteva luni îşi va pierde viaţa. Ar fi abandonat lupta cu boala dacă nu ar fi fost copiii ei, care nu s-au putut împăca cu destinul implacabil al mamei lor. Nicoleta şi Florin au refuzat să se resemneze la gândul că moartea este o etapă firească şi inevitabilă şi au căutat şi alte soluţii decât cele oferite de medicina modernă, bazată pe dovezi ştiinţifice. Au început cercetările pe internet în speranţa găsirii unei terapii alternative care ar fi putut să le salveze mama. Au discutat și cu diverse cunoștințe, multe dintre ele cu aceleași probleme de sănătate, și s-au oprit asupra tratamentului cu roci vulcanice, prezentat drept un aliat pentru că „detoxifică organismul”. Era disponibil în ţară şi cum nu mai aveau nimic de pierdut l-au comandat. Nu era vorba de o terapie universal valabilă, care să le garanteze rezultate miraculoase, aşa că au apelat în paralel şi la alte metode mai puţin agreate de medicina alopată. ”Timp de un an am încercat tot ce se zicea că ar face bine. În afară de pastilele cu minerale extrase din pietre am luat apă cu lămâie, apă cu bicarbonat de sodiu, dar şi leacul anticancer al Monicăi Tatoiu, bazat pe lăptişor de matcă, miere de salcâm, propolis şi polen”, mărturiseşte Doina Lehaci.

Sursa: monitoruldesuceava.ro.

15 Convingeri limitate care nu îti servesc nici ţie nici altora

Din anumite motive, în societatea noastră am creat o mulțime de convingeri limitative care nu servesc nimănui. Aceste idei s-au extins și s-au combinat pentru a crea un fel de închisoare mentală în care mulți dintre noi ne-am încuiat.

De multe ori ne este teamă să luăm măsuri și să ne urmărim obiectivele, deoarece aceste gânduri limitate ne spun că nu putem. Deci, în loc să luăm decizii bazate pe pasiune, interes sau entuziasm, avem tendința de a lua multe decizii bazate pe frică.

Din păcate, a face alegeri bazate pe convingeri limitate doar neagă puterea noastră și ne împiedică să ne creăm viețile așa cum le dorim cu adevărat să fie. Pentru a crea toate lucrurile pe care le dorim, trebuie să credem în puterea noastră de a face orice.

Uitați-vă la această listă de convingeri limitative. Credeți că luați astăzi deciziile pe baza acestor idei?

Convingeri limită comune

# 1: “Joacă în siguranță”

Cu riscul vine recompensa! Să trăim în siguranță este cam cel mai periculos lucru pe care îl putem face dacă vrem să avem o viață plină de satisfacții, împliniri sau succese.

Cum ar trebui cineva să zboare spre lună dacă, în schimb, decide să obțină un post de birou pe care nu îi place deloc, doar ca să poată trăi în siguranță?

Acesta este important. Cei mai mulți dintre noi iau multe decizii pe baza fricii.

# 2: “Doar prostii se grăbesc”

N-ar trebui să avem încredere și să ne urmăm intuiția, chiar dacă pare să fie pripită?

Ați făcut vreodată o decizie instantanee bazată pe o senzație de intuiţie care v-a salvat viața, ca și cum ai veni de pe autostradă? Este naiv, sau?

Dacă simțiți o atracție puternică de a face ceva, de ce să așteptați?

# 3: “Dragostea doare”

Dacă dragostea doare, este într-adevăr dragoste?

Mă întreb cât de mulți oameni au rămas în relații de dragoste, deoarece au crezut că este dragoste, pentru că “dragostea doare”.

De ce ne spunem dragostea trebuie să rănească? Nu ar fi mai degrabă relații construite pe compasiune și bunătate?

# 4: “Oamenii bogați sunt lacomi și răi”

Aceasta este o credință limitată bună pentru a ne spune dacă nu vrem să devenim bogați! Dacă sunteți bogați este “greșit”, nu vom crede niciodată că ar trebui să avem o mulțime de bani.

# 5: “Trebuie să săruți o mulțime de broaște înainte de a întâlni prințul dvs.”

Chiar ar trebui să facem asta? În afară de asta, cum rămâne cu acei iubiți de liceu care sunt încă împreună și fericiți după atâția ani?

# 6: “Bătrânii se îmbolnăvesc / se destramă”

Suna distractiv. De ce deranjează să încerci să trăiești o viață lungă atunci? Nu ar fi mai bine dacă am murit la 30 de ani ca în Evul Mediu? Pur și simplu nu are sens să ne dorim să trăim o viață lungă, în timp ce noi credem în același timp că îmbătrânirea este un proces nenorocit și dureros.

# 7: “Se estompează frumusețea”

Frumusețea este în ochii privitorului. E subiectiv. Nu este legată de vârstă, ci de percepție. Toate aceste convingeri ne face să fim nesiguri pe măsură ce îmbătrânim.

# 8: “Este o lume ochi pentru ochi”

Cred că, probabil, suntem într-un anturaj greşit.

Câți oameni se confruntă cu medii de lucru toxice, deoarece cred că acest comportament este normal? De ce nu ar trebui să găsim oportunități în care oamenii lucrează împreună într-un mod pașnic, fără toate competițiile și întrecerile?

# 9: “Tinerii sunt nebuni / bătrânii sunt înțelepți”

Sunt mulți copii înțelepți acolo și mulți adulți nebuni. Înțelepciunea noastră depinde de modul în care suntem în legătură cu cunoașterea infinită a universului, nu cu data nașterii.

Tinerii nu sunt toți idioţi și nu fiecare persoană în vârstă va da sfaturi bune. Ascultă-i pe cei care vorbesc cu sufletul tău, indiferent de poziţia lor în viață. Nu treceți prin sfaturi utile, deoarece cineva este tânăr sau primește sfaturi groaznice de la cineva mai în vârstă.

În plus, dacă ești tânăr și știi despre ce vorbești, nu lăsa pe cineva să te convingă altfel.

# 10: “Trebuie să obțineți o diplomă pentru a avea succes”

Ei bine, așa cum au subliniat mulți oameni, Steve Jobs, Bill Gates și Mark Zuckerberg s-au descurcat perfect fără. La fel și Maya Angelou și Jennifer Aniston.

Succesele noastre provin de la noi, nu dintr-o bucată de hârtie decorată. Nu există o singură cale pe care trebuie să o luăm pentru a obține succesul.

# 11: “Economisiţi banii”

Pentru ce? Nu îi putem lua cu noi. Asta și banii nu sunt chiar reali. Sunt o abstracţie, valoarea fluctuează, iar cea mai mare parte a banilor “în” conturile noastre bancare nu este nici măcar salvată fizic nicăieri. Nu este altceva decât o iluzie (deși una convingătoare!).

De ce facem atâtea alegeri în viața noastră bazate pe lipsa unei iluzii?

# 12: “Trebuie sa vă chinuiţi”

Dacă ne străduim cel mai greu, probabil că nu mergem cu fluxul.

Știm cu toții că încercarea prea tare este o modalitate sigură de a pica interviul de angajare sau de a fi respins de o fată drăguță. Deci, de ce ne spunem noi că trebuie să încercăm atât de tare?

# 13: “Viața este scurtă”

Ce zici de “suntem veșnici” în schimb?

# 14: “Trebuie să te temi de Dumnezeu” (pentru prietenii mai religioși)

Majoritatea religiilor îl descriu pe Dumnezeu ca fiind a tot iubitor și acceptă pe toți? De ce să nu îl “iubiți pe Dumnezeu” în schimb?

# 15: “Frica de moarte”

Mulți oameni care au experimentat experiențe apropiate de moarte descriu moartea ca o experiență minunată. Ce se întâmplă dacă moartea în această viață naște pur și simplu o viață mai bună? Dacă vrem să fim filozofi despre asta, am putea chiar să susținem că cineva ar trebui să fie încântat de moarte!

Ar fi mult mai ușor să creăm vieți minunate dacă ne-am gândi la noi înșine ca niște creatori nelimitați, atotputernici și veșnici care ar putea face orice. Atunci când alegem să ne menținem pentru a limita credințele de genul celor de mai sus, doar ne prindem aripile și ne dăm motive să nu ne urmăm intuiția sau să ne urmărim visele.

Pentru a renunța la aceste convingeri, tot ceea ce trebuie să facem este să fim deschisi să percepem o percepție diferită a realității și apoi să căutăm niște dovezi care să o susțină. Toți avem abilitatea de a crede tot ceea ce vrem să credem, dacă suntem dispuși să ne păstrăm mintea deschisă și să căutăm puțin.

Dacă credeți că sunteți gata să vă duceți după obiectivele din viața pe care nu le-ați urmărit încă, poate că este timpul să începeți să îndepărtați straturile de convingeri limitative. Evadează din această închisoare mentală în care atât de mulți dintre noi sunt prinși. Credeți în capacitatea voastră de a fi puternicul creator veșnic pe care într-adevăr îl simțiți.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com