O țară care renunțase la restricțiile pentru călătorii vaccinați s-a răzgândit! Testare obligatorie la sosire

O țară care renunțase la restricțiile pentru călătorii vaccinați s-a răzgândit! Testare obligatorie la sosire

Islanda este țara care s-a răzgândit cu privire la restricțiile pentru călătorii vaccinați. Autoritățile au impus acum obligativitatea testării la sosire. 

Islanda impune testare obligatorie la sosire

Islanda a anunţat joi obligativitatea testării la sosire, asta după ce la începutul lunii aprilie permitea intrarea fără control suplimentar tuturor călătorilor cu un certificat de vaccinare împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătăţii din țară a motivat îmtr-un comunicat că începând de la miezul nopţi de joi spre vineri, “este necesar un test pentru persoanele cu un certificat de vaccinare sau un certificat de infecţie anterioară din cauza dovezilor că pot fi purtătoare de virus”.

Potrivit comunicatului, noua măsură va fi valabilă cel puţin până la 1 mai. Anunţul vine după re-infectarea unei persoane care s-a întors dintr-un sejur în străinătate, ceea ce a dus la cinci contaminări pe insulă, a explicat într-o conferinţă de presă epidemiologul-şef Thorolfur Gudnason.

Printre primele ţări din lume care au recunoscut un paşaport de vaccinare, vasta insulă din Atlanticul de Nord, cu 365.000 de locuitori, a autorizat în ianuarie intrarea călătorilor din spaţiul Schengen care pot dovedi că au fost vaccinaţi ori că au avut deja COVID-19, fără alte formalităţi sanitare. Dispozitivul a fost apoi extins la toţi vizitatorii “indiferent de originea sosirii”.

Pentru toţi ceilalţi călători – cu excepţia celor din Groenlanda unde virusul este inexistent – un test dublu intercalat cu cinci zile de carantină este încă obligatoriu, dar nu mai trebuie neapărat efectuat într-un hotel rechiziţionat de stat.

💥 Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, invitata Psiholog Educational Irina Stanciu 💥 Subiect: rolul de parinte in viata unui om. 💥 .

Islanda are una dintre cele mai scăzute rate de incidenţă din Europa, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), dar numărul de cazuri noi a crescut de la 21 martie. De la începutul pandemiei, 29 de decese din cauza COVID-19 au fost înregistrate în ţara care, joi, număra un total de 6.256 de cazuri.

Austria impune noi restricții la intrarea în țară

Noi restricții la intrarea în Austria, din cauza pandemiei. Autoritățile au înăsprit măsurile, iar acestea îi vizează și pe români. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că acestea vor intra în vigoare din data de 10 februarie.

Începând cu data de 10 februarie, Austria va avea noi restricții la intrarea în țară. Toți cetățenii străini, inclusiv românii trebuie să le respecte. Una dintre reguli este prezentarea unui test PCR sau antigen negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea sosirii, transmite MAE.

De asemenea, persoanele care nu prezintă un test PCR negativ sau antigen trebuie să facă unul în cel mult 24 de ore de la intrarea în Austria. Totodată, potrivit șefului andjunct al celulei operative a Ungariei, Robert Kiss, a precizat că toți cetățenii străini care-și doresc să viziteze Austria vor trebui să se înregistreze online, iar la intrarea în țară vor fi nevoiți să stea în carantină timp de zece zile. Perioada poate fi scurtată dacă oamenii vor face un test gratuit PCR sau antigen pentru Covid-19 sau dacă vor călători în: Australia, Finlanda, Grecia, Islanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Republica Coreea, Singapore și Vatican și prezintă documente care să ateste că, în ultimele 10 zile, au fost în zonele respective.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com