Obiceiuri care îţi garantează un an nou reuşit

Superstiţiile de Anul Nou sunt respectate de multe persoane, care speră că în acest fel vor scăpa de ghinion şi vor atrage doar lucruri bune în viaţa lor.

a

Aceste superstiţii iau multe forme, de la umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper, la dansul în aer liber, scrie realitatea.net.

Câteva obiceiuri pentru alungarea ghinionului şi pentru atragerea prosperităţii.

-este bine să nu vă găsească anul nou cu datorii, altfel veţi avea datorii tot anul;
-nu e bine ca între Crăciun şi Anul Nou să se tricoteze, să se coase, să se spele rufele;
-dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească;
-este bine să aveţi pe masa de Crăciun şi de Anul Nou crenguţe de vâsc. Aduce noroc;
-aduce ghinion să puneţi calendarul pe perete înainte ca noul an să înceapă;
-aduce ghinion să intraţi în noul an fără niciun ban în buzunar, este bine să aveţi bani (mai ales noi) în fiecare portofel;
-primul om care va trece pragul în prima zi din noul an va influenţa tot anul. Persoanele blonde sau roşcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc;
-prima persoana care va suna sau va bate la uşă în prima zi din noul an trebuie primită. Dacă prima persoană care va intra în casa e femeie – va fi un an prost, dacă e bărbat – va fi un an norocos;

Obiceiuri care îţi garantează un an reuşit

-nu spălaţi nimic în prima zi a noului an;
-prima zi din noul an trebuie să vă găsească în curaţenie deplină, deci este bine ca înaintea anului nou să -aceţi curăţenie şi în cele mai ascunse unghere;
-îmbrăcaţi-vă cu haine noi pe 1 ianuarie;
-nu spargeţi nimic în prima zi a noului an
-nu plângeti în prima zi a noului an;
-faceţi mult zgomot la miezul nopţii pentru a alunga spiritele rele;
-nu împrumutaţi bani şi nu faceţi datorii pe 1 ianuarie;
-aduce noroc să mâncaţi carne de porc sau linte de Anul Nou;
-Anul Nou va fi luminos şi bun dacă se lasă o lampă sau o lumânare aprinsă până dimineaţa;
-este bine să vă îmbrăcaţi în roşu în noaptea de Revelion;
-nu înjuraţi şi nu folosiţi cuvinte urâte în ajun de An Nou;
-lăsaţi uşa, geamul, dulapurile deschise în noaptea de Anul Nou;
-copii născuţi de Crăciun sau de Anul Nou sunt norocoşi.

 

sursa realitatea.net

 

 

10 trăsături psihologice care dezvăluie multe despre noi

De-a lungul anilor, oamenii de știință au descoperit multe dintre misterele și neajunsurile creierului uman care au fost ascunse în mod sigur în psihicul nostru.

  1. Ne alterăm mereu amintirile

Tindem să vedem amintirile noastre ca filme mici sau clipuri video. Lucruri care se află pe un “raft” în creierul nostru, sigure și inalterabile. Dar, după cum se dovedește, amintirile evenimentelor trecute se schimbă de fiecare dată când trec prin fața minții noastre.

Conținutul lor este influențat de întreruperile de memorie și de evenimentele care au avut loc în trecutul mai recent. De exemplu, nu aveți amintiri clare cu privire la toți cei care au participat la o familie care sa întâlnit cu câțiva ani în urmă, dar, de vreme ce mătușa dvs. nu pierde niciodată evenimente de acest fel, mintea o va include în amintiri – chiar dacă ea a fost absentă la această ocazie.

  1. Putem avea doar un număr limitat de prieteni

Psihologii și sociologii au venit cu ceva numit numarul Dunbar – numărul maxim de persoane cu care o persoană poate menține legături strânse. Deci, chiar dacă aveți mii de “prieteni” pe Facebook, puteți avea doar o comunicare semnificativă cu 50-200 dintre ei.

  1. Ne simțim mai fericiți când suntem ocupați

-Imaginați-vă că sunteți la aeroport și trebuie să ridicați bagajele. În zece minute, ajungeți la zona de revendicare și colectați imediat valiza.

-Și acum, o situație puțin diferită. Puteți găsi o scurtătură și reușiți să ajungeți la caruselul de bagaje în doar două minute. Apoi, veți petrece restul de 8 minute așteptând să apară valiza.

În ambele cazuri, ți-a luat nu mai mult de zece minute pentru a ridica bagajele. Cu toate acestea, în cel de-al doilea scenariu, probabil că v-ați simțit mai nerăbdător și nemulțumit. Acest lucru se datorează faptului că creierului nostru nu îi place să fie inactiv și preferă să rămână ocupat în schimb. Și, pentru fiecare sarcină completă, ne răsplătește cu dopamina, hormonul fericirii.

  1. Putem memora doar 3-4 lucruri la un moment dat

Studiile arată că creierul nostru nu poate stoca mai mult de 3-4 informații simultan. În plus, aceste informații pot fi păstrate numai pentru 20-30 de secunde. După acest timp, le uităm dacă nu îl reînnoim din nou în memoria noastră.

De exemplu, conduci și vorbești la telefon (nu fă asta!). Persoana de la celălalt capăt vă dă un număr, dar nu îl puteți scrie în așa fel încât să încercați să îl memorați în schimb. Repetați numărul din nou și din nou, astfel încât să îl păstrați în memoria dvs. scurtă până când îl puteți deconecta și scrie.

Apropo, faptul că găsim mai ușor să ne amintim 3-4 de informații la un moment dat explică de ce atât de multe lucruri constau în 3-4 cifre sau linii. Acest lucru se aplică numerelor de telefon și de cărți de credit și chiar paragrafului pe care îl citiți!

  1. Percepția noastră vizuală asupra lucrurilor diferă de aspectul lor real

 

CITESTE CONMTINUAREA PE PAGINA2

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com