Obiceiuri Revelion 2021. Ce să faci ca să îți meargă bine de anul nou. Ce se mănâncă de Revelion

Revelion 2021: obiceiuri și tradiții. Cum e bine să întâmpini noul an pentru a avea parte de noroc. Există mai multe superstiții legate de ultima zi din an, pe care oamenii le respectă. Cum e bine să te îmbraci de revelion, ce să faci pe 31 decembrie și de ce se mănâncă struguri de revelion? Vom răspunde în continuare. 

a

Revelion 2021 – ce se face pe 31 decembrie

Chiar dacă te pregătești să primești musafiri, în ziua de 31 decembrie, nu e bine să duci gunoiul, să dai cu mătura sau să stergi praful. Aceste lucruri alungă din casă belșugul și ghinionul.

Nu este bine nici să tai ceva în ziua de 31 decembrie, pentru că se spune că îți “tai” norocul.

Iar dacă intri în anul nou cu datorii, vei fi “sarac” tot anul. De aceea, fă tot posibilul pentru a-ți achita datoriile.

Cum te pregătești pentru seara cea mare

Ținuta ta trebuie să cuprindă haine noi. Este bine să porți ceva roșu ca să ai parte de iubire tot anul viitor.

De asemenea, asigură-te că ai bani în buzunar, că să ai noroc pe plan financiar în 2021.

Tradiții în noaptea de Revelion

Se spune că de anul nou e bine să lași ușa deschisă la miezul nopții, pentru a lăsa anul vechi să iasă și pe cel nou să intre.

Tot la miezul nopții, ne punem o dorință în gând, pentru a întâmpina anul nou cu speranță. Să nu uităm de sărutul la momentul din noaptea între ani, ca să atragi armonia in relație. 

Ai mare grijă să nu te superi și să nu plângi de revelion sau pe 1 ianuarie, căci vei atrage un an plin de tristețe. 

Nu refuza colindătorii care îți bat la ușă în noaptea dintre ani, căci ei vor aduce norocul și prosperitatea în casa ta!

Ce se mănâncă de Revelion

Pe masa de revelion trebhie să ai întotdeauna fructe, mai ales mere și struguri. La miezul nopții, mănâncă 12 boabe de struguri, una pentru fiecare lună a anului viitor, pentru a atrage norocul.

La felul principal este  bine să ai pe masă carne albă, dar nu de pui sau găină.

Fară carne de pui de Revelion

Explicaţia populară este că această pasare este una care scurmă şi la fel va fi şi norocul împrăştiat. În schimb, se recomandă ca pe masa de revelion să fie carne de porc sau de curcan, dar niciodată de pui.

Până și Biblia interzice consumul de carne de pui, acolo unde scrie aşa:

“Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor; toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.

Carnea de pasăre să fie de cocoș, curcan sau gâscă, pentru noroc. De revelion se mănâncă pește, pentru fi sprinteni în tot anul și a alunca precum peștele în apă în rezolvarea problemelor din anul ce vine.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com