OMS avertizeaza: Cel mai mare risc de infectarea cu coronavirus il au cei care fac acest lucru zilnic

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a postat avertizarea OMS pentru populatie.

a

„Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca atat mainile, cat si tigarile pot fi contaminate, iar prin aducerea lor in mod repetat la nivelul gurii este favorizata infectarea. In plus, fumatul conduce la cresterea numarului receptorilor pe care noul coronavirus ii foloseste pentru a intra in celule si a le infecta, ceea ce creste riscul de infectare la fumatori.

Consumul de alte produse pe baza de tabac (narghilea), favorizeaza transmiterea de la o persoana la alta, mai ales prin folosirea de piese bucale si furtunuri nesterile.

Fumatorii prezinta anumite anomalii la nivelul plamanilor (inflamatie, fibroza), care impiedica buna functionare a acestora in conditii normale. In cazul unei infectii, inclusiv cu noul coronavirus, riscul de a dezvolta o forma severa de boala este crescut in cazul fumatorilor din cauza anomaliilor deja existente la nivelul plamanilor.”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că atât mâinile, cât și țigările pot fi contaminate, iar prin aducerea lor în mod repetat la nivelul gurii este favorizată infectarea. În plus, fumatul conduce la creșterea numărului receptorilor pe care noul coronavirus îi folosește pentru a intra în celule și a le infecta, ceea ce crește riscul de infectare la fumători.
Consumul de alte produse pe bază de tabac (narghilea), favorizează transmiterea de la o persoană la alta, mai ales prin folosirea de piese bucale și furtunuri nesterile.
Fumătorii prezintă anumite anomalii la nivelul plămânilor (inflamație, fibroză), care împiedică buna funcționare a acestora în condiții normale. În cazul unei infecții, inclusiv cu noul coronavirus, riscul de a dezvolta o formă severă de boală este crescut în 

sursa : fabricatinromania.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com