OMS avertizează: Pandemia este departe de a se fi încheiat

Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îngrijorarea în privința noilor cauzuri de infectări cu coronavirus în țările sărace ale lumii, mai ales în condițiile în care țările dezvoltate au trecut deja la măsurile de relaxare, după atingerea vârfului epidemic.

a

Organizația Mondială a Sănătății se teme de creșterea numărului de cazuri

Îngrijorarea OMS vine în contexul în care numărul de cazuri de infectări a depășit 106.000 în ultimele 24 de ore. Acesta este cel mai mare număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei în lume.

Oficialii susțin că pandemia nu este nicidecum pe ultima sută de metri și că mai avem de luptat până a o depăși.

Avem încă mult de parcurs până vom ieşi din această pandemie”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Totodată, el și-a exprimat îngrijorarea privind creșterea numărului de pacienții pozitivi cu COVID-19 în țările slab dezvoltate din lume.

Suntem foarte îngrijoraţi cu privire la creşterea numărului de cazuri în ţările cu venit mic şi mediu”, a adăugat el.

De asemenea, șeful programului de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Mike Ryan a atras atenția că numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus va ajunge la un număr fără precedent.

″În curând vom atinge borna tragică de 5 milioane de cazuri”, a declarat el.

OMS este criticată pentru felul în care a gestionat criza sanitară

Organizația a fost criticată de președintele SUA pentru felul în care a fost gestionată pandemia. Mai mult decât atât, Donald Trump a acuzat OMS că favorizează China și că SUA se vor retrage din această organizație și nu o va mai finanța.

În acest sens, Trump a spus că a transmis o scrisoare către instituție, despre care Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general nu a vrut să facă niciun comentariu. De altfel, el a spus că își va asuma răspunderea dacă se va dovedi că situația nu a fost gestionată eficient, în acest sens fiind făcută o investigație.

Am mai spus şi mai spun că OMS solicită o astfel de investigaţie mai mult decât oricine altcineva. Trebuie făcută, iar atunci când se va face trebuie să fie una cuprinzătoare”, a susţinut el.

Țările membre OMS, adică 194 de state, susțin o „evaluare independentă” a modului în care organizația a gestionat criza sanitară provocată de COVID-19.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com