Ora de Educație sexuală, la fel ca ora de Religie. Florin Cîțu: “decizia este luată”

Educație sexuală în școli va fi o componentă a clasei de Educație pentru viață și va fi introdusă în programa școlară de anul viitor. Premierul României a anunțat că decizia este luată și a spus că ora de educație pentru viață va fi ca cea de Religie. Așa cum am mai scris, elevii nu sunt obligați să participe la aceste cursuri.

a

Ora de educație sexuală în școli, de la anul

Florin Cîțu a spus că decizia este luată și că se va face educație sexuală în școlile din România. Premierul a amintit că părinții care nu sunt de acord își pot retrage copilul de la această clasă.

Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia – și o vom implementa, curricula ține de Ministerul Educației prin legea educației – va introduce de anul viitor o clasă care se va numi Educație pentru viață. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care doresc să își retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa, a spus Florin Cîțu.

În același timp, ministrul Educației a spus că educația sexuală este importantă și că trebuie făcută pentru că nivelul de informare pe acest subiect este foarte scăzut și numărul mamelor tinere este foarte mare.

Copii cu copii în România

România este pe locul al doilea în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente. Potrivit unui studiu realizat de UNICEF împreună cu Asociația SAMAS în România, pe primul loc de află Bulgaria.

De exemplu, în 2019, numărul întreruperilor de sarcină în cazul fetelor între 15 și 19 ani a fost de 4.290.

La adolescentele între 15 și 19 ani, în 2019, cele mai multe sarcini au fost în județele Mureș (827 de sarcini), Brașov (761 de sarcini), Dolj (700 de sarcini), Iași (691 de sarcini), Bacău (654 de sarcini), Constanța (616 de sarcini), Bihor (593 de sarcini), Suceava (512 de sarcini), Dâmbovița (503 de sarcini) și Prahova (483 de sarcini).

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com