AD

ACTUALITATE

Ora de vară 2023. Când se schimbă, de fapt, ora anul acesta

todaymartie 5, 2023 6

Background
share close
AD
AD

Când vom trece la ora de vară în 2023. Află data la care trebuie să ne dăm ceasurile cu o oră înainte anul acesta. Ora 3 va deveni ora 4.

Când trecem la ora de vară în 2023. Nu s-a renunțat la această măsură până în prezent, așa că la primăvară trebuie să ne dăm ceasurile înainte.

Ora de vară în 2023. Când trebuie să ne dăm ceasurile înainte

În fiecare an, ora de schimbă de două ori în România, fiind una dintre țările care au adoptat acest sistem cu mulți ani în urmă.

Au existat numeroase discuții în legătură cu schimbarea orei și cu efectele pe care aceasta le poate avea asupra sănătății. Cu toate acestea, unele țări încă nu au renunțat la această regulă.

Țărilor membre ale Uniunii Europene li s-a cerut să renunțe la ora de vară și la cea de iarnă și să rămână la una dintre ele. Până la urmă, România încă nu a luat o decizie în acest sens.

În 2023, vom trece la ora de vară la finalul lunii martie, la fel ca până acum, din moment ce încă nu s-a renunțat la această practică. Oamenii vor avea parte de mai multă lumină naturală odată cu trecerea la ora de vară.

Un alt avantaj al trecerii la ora de vară ar fi reducerea facturilor la energie electrică. Contextul economic actual este marcat de scumpiri, așa că oamenii vor face mai multă economie la curent dacă vor folosi lumina naturală.

În ultimul weekend din luna martie, România va trece la ora de vară. Mai exact, trecerea va avea loc în noaptea de 25 spre 26 martie 2023, noaptea. Ora de vară este cu o oră înaintea celei oficiale standard, adică cea de iarnă.

Astfel, ceasurile se dau cu o oră înainte, ora 03:00 devenind 04:00. Ziua va avea 23 de ore atunci, fiind cea mai scurtă zi din an. După ce se va schimba ora, noaptea va fi mai scurtă, iar ziua mai lungă.

Ora de vară se va încheia pe 29 octombrie 2023, atunci când se face trecerea la ora de iarnă.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com