Orban a dat cea mai cumplită veste: România este pândită de un pericol imens

Premierul Ludovic Orban a vorbit la un post de televiziune despre creșterea pensiilor și alocațiilor și de ce aceasta nu poate fi făcută. Orban a atras atenția asupra faptului că „riscăm foarte mult” și dacă se continuă în acest ritm „România este pândită de un pericol imens”. Despre ce pericol vorbește premierul mai exact.

a

Premierul, prezent în cadrul unei emisiuni de la Realitatea Plus, a spus exact care este motivul pentru care nu poate mări pensiile și a precizat care este riscul pentru România dacă nu exercită prudență în ceea ce privește cheltuielile publice. Ludovic Orban a atras atenția că țara noastră riscă să fie retrogradată de către agenţiile de rating, iar într-o astfel de situaţie întreaga societate ar avea de suferit.

„Bunicii noştri sunt oameni cu scaun la cap, sunt oameni care pot să înţeleagă lucrul ăsta: nu poţi să măreşti pensiile. Acuma eu vă spun sincer: riscăm foarte mult. Faptul că agenţiile de rating nu ne-au retrogradat s-a datorat numai credibilităţii preşedintelui Iohannis şi Guvernului şi a politicilor economice pe care le-am pus pe masă şi care au dat încredere nu agenţiilor de rating, că agenţiile de rating, de fapt, fac nişte evaluări de care ţin cont companiile străine, mediul financiar internaţional, alte ţări. Noi nu am fost retrogradaţi tocmai pentru că am arătat o anumită prudenţă în generarea de noi cheltuieli publice.

Dacă se va continua în ritmul ăsta, vom ajunge într-un punct în care România este pândită de un pericol imens. Dacă vom fi retrogradaţi, ne vom împrumuta din ce în ce mai greu şi din ce în ce mai scump. Şi aici nu e vorba numai de Guvern, creditele care le ia în numele statului, se vor scumpi creditele pentru întreg mediul economic (…) asta va afecta negativ capacitatea României de a îşi reveni. Vom ajunge într-un punct în care nu ne vom mai putea finanţa şi degeaba se bucură cineva astăzi că îi cresc nişte venituri, cum e pensia, de exemplu, dacă vom ajunge în situaţia în care nu vom mai putea plăti nici pensii, nici salarii în sectorul public, nu vom mai putea susţine nici investiţii, nici asigura cofinanţările pe fonduri europene”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Premierul a vorbit și despre dublarea alocațiilor și a precizat că Guvernul şi-ar fi dorit să le majoreze, însă nu poate să nu ţină cont se previziunile economice.

„În an electoral, îşi imaginează cineva că, dacă noi am fi putut dubla alocaţiile, nu am fi făcut lucrul acesta în an electoral?”, a spus Orban, catalogând drept „populism deşănţat” decizia Parlamentului de a respinge propunerea Guvernului de majorare în etape a alocaţiilor copiilor.

„Noi am acceptat să creştem alocaţiile şi alocaţiile vor creşte, am etapizat în cinci etape creşterea respectivă, ţinând totuşi cont de nişte realităţi economice, de o perspectivă de redresare a economiei”, a mai precizat Ludovic Orban.

Sursa: capital.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com