Orban a făcut anunțul. Măștile gratuite nu vor date tuturor copiilor. Nici părinții nu sunt toți la fel

Ludovic Orban a făcut anunțul cu privire la elevii care vor primi măști gratuite. Premierul consideră că nu toți copiii au nevoie de gratuitate, deoarece sunt și părinți care își permit să le asigure măști copiilor.

Este clar, de la 14 septembrie când încep școlile, elevii și profesorii vor fi obligați să poarte măști. Deși ne-am fi așteptat ca toți elevii să primească măști gratuite, acest lucru nu va fi posibil deoarece achizițiile făcute de Ministerul Sănătății sunt făcute din bani publice, a precizat premierul.

„Părinții nu sunt toți la fel. Tot ce cumpără Ministerul Sănătății, sunt din bani publici. Trebuie îndreptată atenția către această categorie care are într-adevăr nevoie.”, a spus premierul.

Autoritățile locale urmează să primească, în total 175 de milioane de euro pentru echipamente electronice, dar și pentru măști, dezinfectanți și containere mobile în școli. Măști vor primi însă cu prioritate copiii din familii sărace.

Profesorii nu beneficiază de măști gratuite

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că profesorii nu vor beneficia de măști gratuite pentru că probabil ”nu există fonduri suficiente pentru așa ceva”. Șeful statului a arătat că nu crede însă că aceasta este ”o problemă extremă”, iar profesorii vor merge la școală cu mască, pe care și-o vor procura ei. Președintele a comentat astfel afirmațiile vicepremierului Raluca Turcan care a spus că este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România.

Aici nu pot să vă spun decât că așa s-au gândit guvernanții în această perioadă. Bănuiesc că, pur și simplu, nu există fonduri suficiente pentru așa ceva, însă din ce am discutat cu foști colegi de-ai mei, nu mi se pare că este o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască, pe care și-o vor procura ei, și elevii la fel”, a spus șeful statului, întrebat într-o conferință de presă cum le explică foștilor colegi de catedră că profesorii nu au dreptul la măști gratuite, în timp ce polițiștii sau jandarmii au acest drept.

În ceea ce privește deschiderea școlilor, Klaus Iohannis a arătat că încă se lucrează la amendarea Legii 55 și ”urmează în următoarele zile să avem și normele elaborate de ministerele de resort”.

”Le așteptăm, dar este clar că trebuie să avem grijă. Asta înseamnă respectarea distanțării, portul măștii – inclusiv elevii trebuie să poarte mască – și o respectare riguroasă a igienei”, a precizat Klaus Iohannis.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com