Orban: Alocațiile NU se dublează de la 1 august: „Nu sunt bani în buget”, cresc cu 15%

CCR a dat zilele trecute o decizie prin care obligă guvernul să dubleze alocațiile, după ce chiar executivul a contestat legea la Curtea Constituțională a României. Alocațiile ar trebui să fie majorate de la 1 august de la 150 de lei, la 300, dar Ludovic Orban, a declarat ieri că nu există bani în buget.

Alocațiile nu se dublează de la 1 august, cresc cu 15%

Premierul României a declarat ieri într-o conferiță de presă că guvernul nu va majora alocațiile pentru că nu există bani în buget. Reacția PSD, inițiatorul legii care dublează alocațiil de la 150 de lei, la 300,  a declarat prin președintele interimar, Marcel Ciolacu, că va depune o moțiune de cenzură împotriva executivului dacă nu aplică legea adoptată de parlament.

Orban a declarat că alocațiile au fost dublate în 2019 și că România nu își permite în acest moment să mărească alocațiile la 300 de lei. Cheltuiala ar fi de peste 6 miliarde de lei pentru această măsură, dar banii în buget nu există.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a declarat sâmbătă Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Creșterea alocațiilor va fi constantă, dar nu dublată

Orban a declarat că alocațiile vor fi mărite, dar nu nu dublate. Ci guvernul va aplica creșteri constante, prima fiind de 15%.

„Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban.

PSD a luat „foc” când a aflat decizia guvernului

Marcel Ciolacu, liderul PSD a declarat că dacă guvernul nu va dubla alocațiile de la 1 august, Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com