Ordonanta militară nr. 4. Raed Arafat: Pacienții nu pot fi refuzați să fie internați

Raed Arafat a parafat în ordonanța militar nr. 4 că pacienții care au nevoie să fie internați trebuie să li se acorde imediat îngrijiri. Asta vine după ce o serie de cazuri au fost întâlnite, în care medicii refuzau pacienții pentru a nu se infecta personalul medical cu COVID-19.

Raed Arafat a spus că orice medic sau manager de spital care este prins că refuză pacienții la internare și acesta avea nevoie neapărată de asistență medicală spitalicească, va avea dosar penal.

Ordonanta militara nr. 4 din 29 martie 2020. Principalele declarații ale coordonatorului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat:

  • La ora 20 au fost confirmate 1815 cazuri în total. Vindecați 206, decedați 43. Internați 770, 52 la terapie intensivă.
  • Am emis 4 ordine ale comandantului acțiuni.
  • Primul: stabilește anumite reguli pentru internarea pacienților. După semnalarea faptului că s-a întârziat internarea, am decis să emitem un ordin care stabilește clar că orice pacient poate fi suspectat de a fi pozitiv, chiar dacă nu există încă o testare.
  • Refuzul de internare a unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția medicilor și managerilor că pacienții nu pot fi refuzați pe motiv că nu există confirmarea că sunt pozitivi sau negativi. Tratați problema cu maximă seriozitate
  • Al doilea ordin: stabilirea modului de detașare sau delegare. Art 1: Personalul medical de specialitate pot fi detașați sau delegați la alte unități care au deficit de persoanl. Pe durata situației de urgență, personalul nu poate refuza detașarea sau delegarea. Detașarea sau delegarea în alt județ se face prin dispoziția secretarului de stat. Aici a fost obligatoru ordinul pentru pregătirea sistemului sanitar în cazul unei creșteri exponențiale a cazurilor.
  • Al treilea ordin: a clarificat modul în care inspectoratele de urgență vor coordona servicile de ambulanță.
  • Al patrulea ordin: un spital militar de campanie se va instala la Constanța. Va fi pe lângă Spitalul CFR din Constanța, care a intrat sub coordonarea Ministerului Apărării.

sursa : huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com