Ordonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020 – Noi măsuri impuse de Marcel Vela

Ordonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020 va fi emisă astăzi de Marcel Vela, Raed Arafat și Bogdan Despescu. Autoritățile vor impune noi restricții și măsuri de protecție pentru combaterea problemelor care au lovit și România. Marcel Vela va susține o conferință de presă, care va fi transmisă LIVE de HUFF.ro. VIDEO LIVE MAO JOS despre ordonanța nr. 8 2020.

a

Ordonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020

Ordonanța militară nr. 8 a fost emisa, vezi mai jos textul. Surse din interiorul PNL au declarat pentru DIGI24, că ordonanța ar putea prevede noi restricții de circulație și chiar declararea unor noi orașe în carantină. Deva, Arad sunt pe lista roșie ca focare, iar orașele ar putea fi închise precum Suceava și Țăndărei. Marcel Vela va preciza într-o declarație de presă ce va conține noua Ordonanța militară nr. 8. VIDEO MAI JOS.Ordonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020 - Noi măsuri impuse de Marcel Vela

Ordonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020 – Noi măsuri impuse de Marcel Vela

De asemenea ar putea fi reduse retricțiile în unele orașe care au evoluat în lupta cu pandemia.

Spitalul din Deva a fost astăzi vizitat de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care vrea sa afle care este situația în spital. Ordonanța militară nr. 8 ar putea prevede și o conducere militară, exact ca la Suceava.

Asta însemnă că actuala conducere va fi demisă, va fi din rândul medicilor militari și ei vor fi cei care vor gestiona spitalul în situația de urgență.

Președintele Klaus Iohannis anunțat că prelungește situația de urgență cu înca 30 de zile, adică până pe 20 mai. Actualul decret expira pe 20 aprilie 2020.

Președintele Klaus Iohannis va participa la ora 12:30 la Sedința comitetului pentru situații de criză, iar după această sedință spre seară este de așteptat să iasă și Marcel Vela.

Ordonanța militară nr. 8 Marcel Vela

 Nu ne dorim să ne confruntăm cu o explozie a numărului de îmbolnăviri.

– Am semnat ordonanța militară numărul 8, care are următoarele prevederi:

Articolul 1. Din această seară este permisă circulația celor care se ocupă de acvacultură.

Articolul 2. Este permisă circulația apicultorilor.

Articolul 3. Este permisă

Articolul 4. Am prelungit măsura interzicerii zborurilor către Spania și Italia.

Articolul 5. Piețele agroalimentare rămân deschide pe toată perioada srării de urgență pentru agricultorii care prezintă certificatele de urgență.

La acestă ordonanță există o anexă care se referă la închiderea totală sau parțială a unor puncte de trecere a frontierei de stat.

– Prin aceste puncte de frontieră – Cenat, Nădlac, Turnu, Vărșan, Salonta, Borș, Urziceni și Petea – se permite acccesul lucrătorilor transfrontalieri (persoana care face dovada că locuiește și lucrează la o distanță de 30 de km de punctul de frontieră și care se întoarce la locuință o dată pe săptămână)

În rumătoarea ordonanță o să fie prevăzute și puncte de la frontiera cu Bulgaria.

Pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exportul pentru următoarele produse: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, zahăr, produse de patiserie, biscuți. Aceste prevederi sun tprevăzute într-o anexă la ordonanță.

Se interzice in perioada de urgenta, inchiderea centrelor rezidentiale pentru persoane varstnice sau copii

Zona Economica se interzice cumpararea de vanzare de actiuni ale companiilor energetice

Se recomandă autorităților locale , să monteze soluții dezinfectante, să dezinfecteze lifturile și casa scării

În zilele dinaintea Paștelui se poate prelungi orarul, in zilele de joi, viner si sambata

Pentru nerespectarea măsurii prevăzute la acest domeniu, in functie de gravitatea faptei, se poate aplica si confiscarea bunurilor.

sursa : huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com