Pacienții testați a doua oară pozitiv pentru COVID-19 nu sunt contagioși. Explicația medicilor

Pacienții care sunt testați pozitiv pentru COVID-19 după câteva săptămâni de când au fost declarați vindecați par să nu mai fie contagioși și ar putea avea anticorpi care îi împiedică să se îmbolnăvească din nou, arată un studiu făcut în Coreea de Sud.

a

Oamenii de știință de Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea de Sud au studiat probele luate de la 285 de supraviețuitori ai COVID-19 care au fost testați din nou pozitiv pentru coronavirus, după ce fuseseră declarați vindecați în urma unor teste negative.

S-a aflat că acești pacienți nu au răspândit din nou boala, iar probele de virus colectate de la aceștia nu au putut fi cultivate în cultură, ceea ce indică faptul că ei răspândeau particule de virus neinfecțioase sau moarte.

O posibilă explicație a testelor pozitive de după vindecare este aceea că Cercetările făcute în ultima lună au arătat că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face distincția între particulele de virus moarte și cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greșită că cineva care este din nou testat pozitiv pentru virus rămâne contagios.

Persoanele vindecate de COVID-19 nu sunt contagioase

În urma acestui studiu, autoritățile medicale din Coreea de Sud nu vor mai considera contagioase persoanele declarate vindecate. Autoritățile sud-coreene au declarat că, în conformitate cu protocoalele revizuite, oamenii nu ar trebui să mai fie obligați facă un nou test înainte de a se întoarce la muncă sau la școală, după ce au fost declarați vindecați și și-au încheiat perioada de izolare.

Rezultatele studiului, publicate luni, le dă speranță acelor țări care doresc reluarea activităților, deoarece tot mai mulți pacienți se recuperează de pandemia care a îmbolnăvit cel puțin 4,8 milioane de oameni.

Cercetarea poate ajuta, de asemenea, în realizarea testelor de anticorpi, care caută markeri în sânge ce indică expunerea la noul coronavirus. Experții cred că anticorpii transmit probabil un anumit nivel de protecție împotriva virusului, dar nu au încă o dovadă solidă.

Unii pacienți care au fost infectați cu noul coronavirus au fost testați din nou pozitiv chiar și la 82 de zile de la infectarea lor inițială. În aproape toate cazurile, analizele de sânge au arătat că oamenii au dezvoltat anticorpi împotriva virusului.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com