Papa Francisc are probleme de sănătate. A stat trei ore în operație

Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate. Din nefericire, suveranul pontif a fost operat duminică, 4 iulie și se află sub atenta supraveghere a medicilor. Papa de la Roma a stat trei ore în operație. Medicii i-au îndepărtat o parte din colon.

a

Cum se simte Papa Francisc după operația la colon

Papa Francisc va rămâne încă 7 zile în spital după hemicolectomia pe care a făcut-o la finalul săptămânii trecute. Are o stare generală bună, dar va rămâne sub supravegeherea medicilor.

Este pentru prima dată când suveranul pontif se internează în spital de când a fost ales în 2013. El a mai suferit o intervenție pentru cataractă, în urmă cu doi ani.

Papa are o parte dintr-un plămân îndepărtat în urmă cu mulți ani și suferă de sciatică.

Conform presei străine, Papa Francisc a ajuns la spital duminică după-amiază, cu mașina personală, însoțit doar de către șofer și de un consilier.

Papa a suferit o hemicolectomie stângă, o procedură în care este îndepărtată o parte a colonului. A fost prima dată când Vaticanul a dezvăluit natura specifică a intervenției chirurgicale la care a fost supus Papa Francisc.

Declarația nu preciza dacă decizia medicilor de a îndepărta o parte din colon a fost luată înainte sau în timpul intervenției chirurgicale.

10 medici au făcut parte din echipa care l-a operat pe Papa Francisc

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, 10 medici au făcut parte din echipa care l-a operat pe Papa Francisc.

Operația programată a fost pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului, o afecțiune în care pungi asemănătoare sacilor ies din stratul muscular al colonului, făcând-ul să devină îngust.

Pe lângă durerea pe care o provoacă, afecțiunea, care este mai frecventă la persoanele în vârstă, poate duce la balonare, inflamații și dificultăți în mișcarea intestinului.

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com