Părintele cu 10.000 de copii. Cum reușește preotul Dan Damaschin să vindece şi salveze o bucată din România

Părintele cu 10.000 de copii. Sună ciudat, dar el chiar există! Chiar în Iași, preotul Dan Damaschin a devenit o adevărată instituție care poartă de grijă copiilor, se ocupă de educația lor, oferă case părinților, le apară pe mamele abuzate.

a

Între miile de cazuri pe care le ajută, preotul aleargă tot timpul cu credință, că efortul său și al omenilor care îl susțin, salvează o bucata de Românie.

În inima Moldovei, un preot îşi inoadă poalele reverendei şi pătrunde cu daruri prin locuri neştiute de lume, contruieste case vopsite în tricolor pentru oamenii sărmani, susţine copiii în şcoală, le dă de munca părinţilor, alină suferinţe.

Părintele cu 10.000 de copii. Cum reușește preotul Dan Damaschin să vindece şi salveze cu zâmbetul pe buze

În cifre, activitatea părinteleui Dan Damaschin e cu adevărat uluitoare. Are grijă de peste 2.200 de mame, a dat până acum 116 case, are grijă de familiile din ele şi duce daruri la 10 mii de copii.

Dan Damaschin, preot: „Toţi copiii trebuie îmbrăcaţi măcar de trei ori pe an. Toamna, Crăciun, de iarnă, Paște de primăvară vară, să meargă la şcoală ca şi copiii mei. Haine de calitate, încălţăminte de calitate, igienă, curăţenie, rechizite. Faceţi un calcul, că nu e greu, ca să nu zică lumea că suntem lipsiţi de transparență. 60 de euro este pachetul unui copil”, a explicat părintele, pentru Știrile Pro Tv.

Adică 600.000 de euro, de trei ori pe an.

Părintele Dan Damaschin, preot de 24 de ani

Pe părintele Dan Damaschin îl găsim la ora şase dimineaţa la biserica maternităţii din Iaşi, unde slujeşte de 16 ani. E preot de 24 de ani.

Dan Damaschin: „M-am imaginat în altar, la slujbă, în genunchi. Dacă Dumnezeu m-a pus într-un loc în care zilnic vin două-trei mame care se plâng nu am cu ce pleca acasă, nu am ce da de mâncare copilulu, nu am haine, nu am aia, nu am aia, cât timp să o bat pe umăr, lasă mamă, că o să fie bine, o să fie, stai fără grijă, o să fie bine? Am văzut că nu merge. Asta e realitatea din Moldova, dragilor”.

În fiecare vineri, la poarta maternităţii se strâng aproape 300 de mame pentru a primi mâncare şi cele necesare traiului.

Pandemia a oprit accesul în curtea spitalului, aşa că preotul le căra pe mame cu voluntari într-o altă biserică din oraş. Aici, înainte de a primi ajutorul, fiecare mamă este spovedita şi consiliata de preoţi.

Părintele Dan Damaschin: „Nu vom renunţa până ce ultimul copil nu va avea şi el cadoul de Crăciun”

Părintele Dan Damaschin îi încurajează de ani de zile pe toţi credincioşii să facă fapte bune pentru copiii nevoiaşi din judeţul Iaşi, mai ales în vremuri de grea încercare.

Dan Damaschin, preot:
„Copiii aşteaptă nu doar dulciuri şi jucării, ci lucruri elementare pentru supravieţuire. La Crăciun vrem să ajungem cu toţi aceşti copii, cu un pachet consistent vestimentar, asta înseamnă încălţăminte de calitate, înseamnă pantaloni, bluze, geacă de calitate. Este un an greu, un an în care multă lume are probleme, dar nu vom renunţa până ce ultimul copil nu va avea şi el cadoul de Crăciun, aşa cum trebuie”.

Tot părintele spune că aceasta este cea mai frumoasă, şi cea mai eficientă investiţie, căci orice copil care este ajutat cu hăinuţe şi cu alimente să poată învăţa bine, este un copil care creşte frumos şi va putea, la maturitate, să îşi croiască singur un drum în viaţă.

Sursa: Stirile ProTV

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com