AD

ACTUALITATE

Părinții își pot lua zile libere plătite pentru a sta cu copiii și pe timpul vacanței școlare

todayaprilie 2, 2020

Background
share close
AD
AD

Veste bună pentru părinți! Autoritățile au decis că aceștia își pot lua zile libere plătite pentru a sta cu copiii și pe timpul vacanșei școlare.

Părinții își pot lua zile libere plătite pentru a sta cu copiii și pe timpul vacanței școlare

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat în ședința de guvern de astăzi un proiect de hotărâre care să le permită părinților să beneficieze de zile libere plătit epentru a putea avea grijă de copii și pe perioada vacanței școlare.

Guvernul a stabilit că părinții care nu au cu cine lăsa acasă copiii pe perioada stării de urgență când școlile sunt închise, își pot lua zile libere plătite pentru a sta cu cei mici. Violeta Alexandru a anunțat joi, în ședința de guvern, inițierea unei hotărâri care să prelungească această prevedere și pe perioada vacanței școlare.

Pe durata stării de urgență unul dintre părinți are dreptul să primească zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii. Pentru fiecare zi liberă, angajatorul trebuie să acorde părintelui o indemnizație de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Această indemnizație va fi asimilată veniturilor din salarii și supusă impozitării și plății contribuțiilor, conform Codului Fiscal.

Zilele libere se acordă doar după epuizarea tuturor opțiunilor prevăzute de legislație pentru desfășurarea activității și cu obligația asigurării continuității activității.

Sursa: huff.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com