Părinții nu i-au dat voie să se mărite cu cel pe care îl iubea. După 40 de ani, a găsit o bucată de ziar ascunsă de mama ei - RADIO FX NET

Părinții nu i-au dat voie să se mărite cu cel pe care îl iubea. După 40 de ani, a găsit o bucată de ziar ascunsă de mama ei

În 1961, Janice Rude era studentă și s-a îndrăgostit de Prentiss Willson. Un an mai târziu, cei doi s-au logodit, iar anunțul a fost făcut în ziarul local.

Tatăl lui Janice nu era de acord cu relația lor și i-a dat un ultimatum: dacă se căsătorea cu Prentiss nu i-ar mai fi plătit facultatea.

„Nu puteam să accept asta. Trebuia să-mi termin facultatea și să am o diplomă. Muncisem mult pentru asta”, a spus Janice.

Peste 40 de ani, mama lui Janice a murit. La câteva luni a murit și mama lui Prentiss. Aflați la câteva zeci de kilometri distanță, cei doi făceau curat în casele în care locuiseră mamele lor când au descoperit câte o bucată de ziar, cea care anunța logodna lor.

Atât mama lui Janice, cât și mama băiatului, știau că cei doi sunt făcuți să fie împreună și au păstrat ca amintire acea bucată de ziar.

Găsind aceste amintiri, cei doi au decis să reia legătură. Așa au aflat că niciunul din ei nu mai era căsătorit, potrivit huffingtonpost.com.

 

Afla care sunt orele pe care trebuie sa le dormi in functie de varsta, conform specialistilor

Știm cu toții cât de importantă este odihna pentru sănătatea și dezvoltarea noastră generală. Prin urmare, experții oferă anumite recomandări atunci când vine vorba de obiceiurile noastre de dormit, în special durata somnului nostru.

Fundația Nationala a Somnului recomandă de fapt timpul de dormit în funcție de vârsta noastră și numărul de ore în care ar trebui să dormim pentru a avea suficientă energie în timpul zilei. De asemenea, acest lucru va ajuta la îmbunătățirea sănătății voastre și a clarității mentale.

Unul dintre principalele motive pentru aceste tipuri de probleme poate fi stresul și tehnologia modernă în această zi și vârstă.

Ceea ce face stresul este stimularea producerii de cortizol, cunoscut si sub numele de hormonul de stres. Daca este inalt, acest hormon poate provoca neliniste in somn, boala si, de asemenea, disconfort. În plus, lumina tuturor tehnologiilor moderne poate împiedica capacitatea creierului nostru de a elibera melatonina, deoarece organismul nostru produce hormoni în întuneric.
Toate aceste dificultăți pot duce la oboseală fizică, la dificultăți de gândire clară, de luare a deciziilor și de concentrare. Acest lucru va duce în cele din urmă la pierderea apetitului. Problemele de somn sunt conectate direct la o mulțime de probleme de sănătate.
Acesta este motivul pentru care trebuie să vă asigurați întotdeauna că dormiți suficient de ore pentru a preveni unele probleme de sănătate.

Astfel, somnul mai puțin de 5 ore poate afecta sănătatea inimii, și in mai puțin de 7 ani, poate duce la creșterea în greutate, obezitate și diabet.
Prin urmare, vă vom prezenta timpii de somn recomandați pentru fiecare vârstă.
Ghidul de dormit în funcție de vârstă
O echipă de experți, condusă de profesorul Charles Czeisler de la Universitatea Harvard, a efectuat o cercetare.

Acestia au inclus numeroase studii între 2004 și 2014. Au făcut toate acestea pentru a afla orele de somn necesare și efectele somnului asupra sănătății noastre.
Acestea sunt concluziile pe care au ajuns să le facă:
Nou-născut (între 0 și 3 luni): între 14 și 17 ore de somn.
Bebelușii (între 4 și 11 luni): între 12 și 15 ore.
Copii (1-2 ani): 11-14 ore.
Preșcolar (3-5 ani): 10 până la 13 ore.
Vârsta școlară (6-13 ani): între 9 și 11 ore.
Adolescenți (14-17 ani): între 8 și 10 ore.
Tineri (18-25 ani): între 7 și 9 ore.
Adulți (26-64 ani): între 7 și 9 ore.
Senior (peste 65 ani): între 7 și 8 ore.
Acestea sunt momentele optime pentru a dormi. Cu toate acestea, rețineți că fiecare persoană are nevoie de ore diferite de odihnă, prin urmare, vedeți aceste linii directoare ca fiind aproximative. Cu toate acestea, un lucru este sigur, nu trebuie să vă lipsiți de somn, deoarece poate fi un risc serios pentru sănătatea noastră.

 

 

sursa:sanatateminutcuminut.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com