AD

ACTUALITATE

Părinții trebuie să știe acest lucru! Lista afecțiunilor medicale care permit scutirea elevilor de la școală

todayseptembrie 7, 2021 3

Background
share close
AD
AD
Părinții trebuie să știe acest lucru! Lista afecțiunilor medicale care permit scutirea elevilor de la școală

Părinții trebuie să știe acest lucru! Miniștrii Educației și Sănătății au publicat în Monitorul Oficial noi reguli epidemioliogice cu privire la noul an școlar. 

Părinții trebuie să știe acest lucru! Lista afecțiunilor medicale care permit scutirea elevilor de la școală

Cu toate că școala online nu mai este reglementată de lege, există câteva categorii de copii care pot continua, și în acest an, să învețe de acasă. Ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății cu privire la regulile epidemiologice în noul an școlar a apărut, astăzi, în Monitorul Oficial.

Actul normativ conține lista afecțiunilor medicale pentru care se acceptă trecerea elevilor în regim online, chiar dacă școala unde învață se află într-o localitate unde incidența Covid-19 nu depășește 6 la mie.

”Art. 5. Preșcolarii/Elevii cu vârsta mai mică de 12 ani, care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticați cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilități, tratament imunosupresiv sau alte afecțiuni cronice, cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților pot fi scutiți de prezența fizică în școală.

Elevii cu vârsta de peste 12 ani, care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv sunt diagnosticați cu afecțiuni asociate cu imunodepresie moderată sau severă (transplant, afecțiuni oncologice în tratament imunosupresor, imunodeficiențe primare sau dobândite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare) cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților pot fi scutiți de prezența fizică în școală, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă.

Preșcolarii/elevii care locuiesc împreună cu o persoană diagnosticată cu afecțiuni asociate cu imunodepresie moderată sau severă (transplant, afecțiuni oncologice în tratament imunosupresor, imunodeficiențe primare sau dobândite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare) pot fi scutiți de prezența fizică în școală, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă. Pentru preșcolarii/elevii menționați la alin. 1). 2) și 3) conducerile unităților de învățământ vor identifica, după caz, soluții pentru asigurarea procesului educațional, inclusiv online”, se arată în reglementarea publicată în Monitorul Oficial.

Ce se va întâmpla când începe școala

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că părinții vor primi un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii. Pentru asta, în fiecare școală va exista o persoană care va ține legătura cu ei, spune acesta. Ministrul a vorbit la Digi24 și despre condițiile în care elevii ar putea merge fizic la școală și atunci când incidența crește peste 6 la mie. Acesta susține că o parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină.

De asemenea, Cîmpeanu a vorbit și despre purtarea măștii de protecție în școli. Aceasta va rămâne obligatorie în interior, cu două excepții: învățământul special și orele de sport. Orele de educație fizică se vor putea desfășura în interior, cu condiţia ca în localitate rata de infectare să fie sub 2 la mie. Dacă incidența crește peste acest prag, orele de sport se vor desfășura doar în exterior.

Noul an școlar se anunță a fi unul dintre cei mai scurți de până acum. Cele trei vacanțe vor fi împărțite astfel. Două pentru toţi elevii, iar una pentru cei din ciclul primar şi pentru preșcolar. De asemenea, în semestrul I vor fi 14 săptămâni de cursuri, care se vor putea susține în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021. În ceea ce privește semestrul al doilea, el este format din 20 săptămâni de cursuri, în perioada 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022. În această perioadă este inclusă activitatea extracuriculară, ”Școala Altfel”. Mai exact, în intervalul 8 – 14 aprilie. Tot în timpul ”Școlii Altfel”, se vor putea organiza și olimpiadele școlare.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com