Pensionare 2021. Cum afli singur ce vechime în muncă ai acumulat. Iată pașii de urmat

Pensionare 2021. Noutăți pentru români. Cum afli singur ce vechime în muncă ai acumulat. Sunt pași simpli pe care îi parcurgi după ce accesezi site-ul Casei Naționale de Pensii Publice. Acolo trebuie să îți creezi un cont, dar nu înainte de a completa un formular ce se depune la orice casă locală de pensii.

a

Cum îți faci cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice

Primul pas este să completezi online un formular de pe site-ul CNPP, pe care să-l listezi și să-l depui, împreună cu o copie de pe buletin, la orice casă de pensii. Nu uita să ai la tine actul de identitate în original.

Așa cum se arată pe site-ul oficial al CNPP, pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă daca acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.

După ce vei efectua această operațiune, vei primi prin e-mail, o parolă cu care să intri în contul de pe site-ul CNPP.

Odată intrat în cont, veți avea la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii, de unde se selectează „Datele mele din sistemul public de pensii”.

În acea secțiune, poți alege fie un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Intri pe stagii lunare sau pe stagii anuale și apoi apeși pe „Generează raport actualizat”.

Important pentru românii care au cotizat în străinătate

Tribunalul Mureș a a stabilit că cererile de pensionare ale românilor care au cotizat în afara țării nu pot fi respinse de către casele de pensii județene, chiar dacă au trimis formularul european standard de legătură.

Cu alte cuvinte, casele județene de pensii vor lua în considerare, la calculul total, atât perioada în care românul a lucrat în țară, cât și perioada în care a lucrat în străinătate, și a cotizat acolo.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com