Pericol în Marea Neagră. Avertismentul emis de autoritățile maritime: „În situația în care descoperiți obiecte plutitoare”

Este pericol uriaș în Marea Neagră. Autoritățile maritime au emis un avertisment către locuitorii regiunilor de la mare: „În situația în care descoperiți obiecte plutitoare”.

a

După cum a anunțat Sofia într-un comunicat, dispozitivele explozive „au fost luate de furtună și plutesc în Marea Neagră și reprezintă o amenințare pentru toate navele”. Iar autoritățile maritime au emis un avertisment important pentru locuitorii din zonele litorale ale Mării Negre.

Pericol în Marea Neagră. Avertismentul emis de autoritățile maritime: „În situația în care descoperiți obiecte plutitoare”

„Pericol de mine în zona de nord-vest a Mării Negre. În situația în care descoperiți obiecte plutitoare asemănătoare minelor raportați imediat la nr. tel 0040241651040”, se arată într-un avertisment semnat de șeful Direcției Hidrografice Maritime, comandor Nicoale Vatu.

Minele provin de pe coasta Odessei, principalul port ucrainean de la Marea Neagră. Sunt experți care consideră că minele fac parte din dispozitivul defensiv plasat de armata ucraineană pentru a împiedica o posibilă debarcare a forțelor ruse în orașul port, potrivitAgerpres.

Avertismentul transmis de oficialii bugari

Potrivit experților de la Academia Navală Militară din Varna, citați de EFE, minele ar putea ajunge în apele teritoriale bulgare în aproximativ zece zile. Iar guvernul bulgar a dat asigurări că atât Marina, cât și autoritățile civile aplică măsuri extraordinare de supraveghere. Au mai transmis și că sunt pregătite să neutralizeze artefactele.

„Locuitorii din apropierea țărmurilor sunt rugați să alerteze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte sferice suspecte în apă sau pe mal”, se mai arată în comunicat emis de autorităților bulgare.

Totodată, echipajele bărcilor comerciale din zonă au fost avertizate. Le-a fost recomandată maximă atenţie şi să informeze imediat autorităţile de coastă dacă observă obiecte suspecte în apă.

Despre minele navale se știe că pot ajunge să plutească în derivă, la suprafaţa apei, dacă se rupe cablul cu care sunt ancorate.

Sursa: https://redactia.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com