Persoanele vaccinate anti-COVID19 nu vor mai sta în carantină. Ce trebuie să facă acestea

Persoanele vaccinate anti-COVID19 nu vor mai sta în carantină. Directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol a declarat că persoanele vaccinate anti-COVID19 nu vor mai sta în carantină. Ce reguli trebuie să îndeplinească acestea?

a

Persoanele vaccinate anti-COVID19 nu vor mai sta în carantină. Ce trebuie să facă acestea

Persoanele vaccinate anti-COVID19 nu vor mai sta în carantină. Adriana Pistol, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a anunțat că persoanele care se vor vaccina împotriva coronavirus, nu vor mai fi plasate în carantină pentru 14 zile în cazul contactului direct cu un pacient infectat cu noul virus. Adriana Pistol a făcut o declarație în cadrul unei conferințe de presă la Guvern și susține că românii care decid să se vaccine împotriva covid-19, nu vor mai fi nevoiți să intre în carantină, chiar dacă au luat contact direct cu o persoană depistată pozitiv cu noul COVID19.„E logic ca o persoană vaccinată și sănătoasă imunologic să nu mai fie carantinată. Se vor mai relaxa unele tipuri de măsuri”, a declarat Adriana Pistol.

Dar cu toate astea, noua măsură va fi pusă în aplicare abia după ce persoanele vaccinate vor primi și a doua doză de ser, iar după 10 zile de imunizare acestea vor beneficia de noile măsurile de relaxare. În România, campania de vaccinare anti-covid19 a început încă de la sfârșitul anului 2020, atunci când prima tranșă de ser a trecut granița țării pe 26 decembrie. Astfel, în categoria persoanelor cu prioritate se află medicii și pacienții infectați cu noul coronavirus. Raed Arafat și personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență au fost prezenți la campania de vaccinare împotriva noului virus. Aceasta a avut loc la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență Prof.dr. Dimitrie Gerota București, chiar în ziua în care cea de-a patra tranșă de ser din vaccinul dezvoltat de compania Pfizer și BioNTech a ajuns în țară.

Au fost distribuite 150.150 de doze de ser la Institutul Cantacuzino din Capitală, dar și către alte șase centre din țară. „Abia am așteptat să pot să mă vaccinez, am promis că voi face public acest lucru și l-am făcut public. Ce recomandăm, facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne vaccinăm.”, a explicat Raed Arafat imediat după ce s-a vaccinat.

Șeful departamentului pentru Situații de Urgență,Raed Arafa s-a vaccinat luni împotriva noului coronavirus, declarând că gestul său este unul normal și a preferat să îl facă public pentru a arăta că face ceea ce medicii recomandă. De asemenea, Arafat a declarat că vaccinul se face voluntar și că este gratuit, și le-a recomandat oamenilor să nu asculte știrile neoficiale și să caute surse sigure. „Vaccinul se face voluntar, este un vaccin sigur, gratuit. Dacă cât mai mulți îl facem, reușim să ajungem într-o cât mai apropiată normalitate Nu stăm nici cel mai bine din Europa, nici cel mai prost. Stăm bine, numărul centrelor va crește, în zilele următoare, MS va plăti medicii de familie să participe la vaccinare, sunt și premise de îmbunătățire„, a declarat șeful DSU.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com