Plan de relansare economică: se acordă vouchere pentru elevi și pensionari

În această perioadă marcată de pandemie, oamenii au fost puși la încercare și au fost martorii unor schimbări majore. Mai multe domenii au fost afectate, precum educația, turismul, sectorul cultural. De altfel, economia a trecut printr-o perioadă grea, în care pierderile au fost mari, mulți au rămas fără loc de muncă și schimbările au fost majore. Astfel, Guvernul a decis stabilirea unui plan de relansare economică, prin care să aducă România la nivelul de dinainte de pandemie. Printre măsurile adoptate se regăsește și oferirea de vouchere elevilor din familii defavorizate și pensionarilor.

Plan de relansare economică: se acordă vouchere pentru elevi și pensionari

Pentru că economia a fost afectată de criza sanitară și românii au simțit pe deplin efectele acesteia, Guvernul a decis relansarea acestui domeniu prin întemeierea unul plan de relansare economică strict, care conține mai multe măsuri. Printre acestea se regăsește și sprijinul pentru elevii care provin din familii defavorizate, proiect pentru care au fost alocate 30 milioane de euro. Astfel,400.000 de copii din familii cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat, aflați în risc de sărăcie severă, vor primi vouchere pentru achiziționarea de rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte.

De altfel, relansarea prevede și acordarea de tichete de masă caldă pensionarilor. Vârstnicii care pot beneficia de acest ajutor sunt cei care locuiesc singuri, au împlinit deja vârsta de 75 de ani şi au venituri la nivelul pensiei sociale, respectiv 704 lei. Pentru acest proiect au fost alocate 100 milioane de euro, de care vor beneficia 250.000 de vârstnici. Tichetele primite lunar sunt în valoare de 180 lei. Acestea vor fi folosite doar în scopul achiziției de mese calde. În caz contrar, dacă cineva încearcă să le utilizeze cu alt scop, va fi sancționat.

Vor fi oferite și pachete alimentare și de igienă corporală pentru persoanele aflate în situații de dificultate, risc de sărăcie sau cu venituri precare. În plus, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență, precum și cetățenii români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori straini, din motive neimputabile lor vor primi un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2500 lei.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com