Plata utilităților, subiect important în cadrul reuniunilor din Guvern. Parlamentarii propun amânarea facturilor timp de 3 luni

Senatorii a adoptat marți, 31 martie mai multe proiecte legislative privind amânarea facturilor. Proiectele prevăd o serie de măsuri economice susținute de ALDE și Pro România.

Amânarea plăților tuturor utilităților

Senatul a adoptat marți măsuri privind scutirea românilor de la plata CAS și CASS pentru firme, amânarea chiriilor și utilităților, și plafonarea prețului la alimente și medicamente.

Mai mult, senatorii au adoptat și un proiect legislativ care prevede o altă variantă legislativă pentru amânarea ratelor bancare.

Așadar, parlamentarii propun amânarea facturilor pentru o perioadă de trei luni, din cauza crizei provocată de coronavirus. Urmează ca până la sfârșitul săptămânii, legile să fie adoptate într-o videoconferință de Camera Deputaților.

Proiectul inițiat de PSD, ALDE și Pro România, prevede: „la cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuţiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii şi veniturilor asimilate salariilor, aşa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (…), pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020”,

Senator Ana Gorghiu critică modul de desfășurare a ședințelor Parlamentului. „Nu înţeleg de ce e blestemată România ca, în această perioadă cruntă cum e cea generată de pandemie, să aibă Parlament monopolizat de PSD şi de iniţiativele acestora de un populism exacerbat, în loc să discute constructiv şi serios. Disperarea PSD de a-şi promova proiectele, fără studii de impact, fără analize, va bloca mediul economic!”, a scris Gorghiu pe Facebook.

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

Amânarea ratelor

Parlamentarii au votat proiectul de lege care prevede suspendarea plăților ratelor bancare și fără dobânzi, timp de nouă luni.

Proiectul prevede amânarea ratelor la bancă până la sfârșitul anului fără a se plăti vreo dobândă suplimentară și fără ca românii să facă dovadă de afectare din cauza crizei.

Totodată, amânarea ratelor poate fi cerută și de firmele aflate în insolvență și de persoanele care au restanțe la banci.

Marți, au fost 86 de voturi pentru, 27 împotriva și 17 abțineri la proiectul de lege al PSD.

sursa : redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com